Четири жалби до полицията и прокуратурата, поредица обаждания на 112

...
Четири жалби до полицията и прокуратурата, поредица обаждания на 112
Коментари Харесай

Екзекуция след 4 жалби: защо беше убита Елена

Четири тъжби до полицията и прокуратурата, поредност позвънявания на 112 и ограничаваща заповед не съумяха да спасят 42-годишната Елена от нейния брачен партньор. Преди дни дамата беше убита от упор с четири патрона пред очите на най-хубавата ѝ другарка и доста очевидци в заведение в София от 64-годишния си брачен партньор.

Репортерът Миролюба Бенатова показва историята на тази предизвестена гибел. Тя се срещна с две приятелки на Елена – Таня и Милена. Те претърпяват с нея всички закани, на които е подложена дамата през последните две години.

Последната тъжба против Венцислав Василев е подадена часове преди разстрела.

Задържаният за убийството на жена в София не съжалява

Убиха жена в столичния квартал "Хиподрума "

Елена и Венцислав имат две деца на 10 и 5 години. Мъжът я тормозил душевен и физически. Посягал и на огромното дете. Ограничителната заповед от юни тази година дава на Елена два месеца релативно успокоение, само че не и гаранция за живота ѝ.

„ Историята на Елена е история на всяка жертва у нас. Тя е несвършена работа, недооценен проблем. Преместена директория, неотворен проблем. Елена към този момент е затворен ковчег. Застреляна от упор от институциите без душа и сбъднала фантазията на мъжа си да са дружно, до момента в който гибелта ги раздели “, споделя Бенатова.

„ Нейният случай е следващото доказателство за две неща. От една стана, че от ден на ден потвърждаваме, че не умеем да поддържаме връзка и одобряваме насилието като единствения език, който познаваме. А от друга – че страната, макар опитите си да направи нещо в битката с домашното принуждение и макар закона, който съществува – той не работи”, разяснява тя в студиото на „ Здравей, България”.

„ Проблемът с домашното принуждение продължава да е доста настоящ и да довежда до трагична орис на доста дами и деца.

Този случай е емблематичен и не е изключение.

И сега има доста дами, които са в сходна рискова обстановка и за които е извънредно мъчно да опазят живота и здравето си. Взаимодействието сред институциите не е задоволително добро”, сподели от своя страна Катя Кръстанова, психолог от Аасоциация „ Анимус”.

„ Дебненето, ревността и преследването са знаци за висок риск от ликвидиране. По-висок риск даже от физическото малтретиране”, разясни психологът.

Още по тематиката вижте във видеото горе.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР