Четири хотела в „Слънчев бряг” вече отвориха врати и посрещат

...
Четири хотела в „Слънчев бряг” вече отвориха врати и посрещат
Коментари Харесай

По Южното ни Черноморие пристигнаха първите туристи

Четири хотела в „ Слънчев бряг” към този момент отвориха порти и посрещат посетители. Тази година първите летовници са българи. Хотелиерите ще разчитат на родните туристи най-малко доникъде на юни, когато се чака да стартират да идват и първите летовници от чужбина.
„ В момента гоним претовареност към 25 до 30%, само че по този начин, както вървят нещата, очевидно ще бъде единствено петък, събота и неделя, тъй като хората изчерпаха отпуските си и не можем да разчитаме на нещо повече”, счита притежателят на хотел в курорта Румен Мончев.
Първите посетители по морето обаче описват, че с неспокойствие са чакали края на рестриктивните мерки, с цел да стартират да пътуват.
„ Нямаме терзания. Бяхме много време изолирани и при първата комфортна обстановка, в която можахме да дойдем, го направихме, с цел да си починем малко и да се разнообразим”, показа Павел Карагьозов от Пловдив.
Стопаните на хотела предвиждат, че това лято заетостта ще бъде не повече от 10-15 %. „ Трудно ще е. За всички ще е доста мъчно. Харчим спестявания от предходни години. Това е реалност, само че няма по какъв начин да затворим, тъй като и хората от личния състав би трябвало да се хранят. Аз съм задължен да им подсигуря нещо, тъй като зимата е 9 месеца. Ние се устояваме с 45-50 дни при мощен сезон”, изясни още Мончев.
Хотелиери и управление на комплекса са в непрекъсната връзка. „ На последната среща коментирахме, че по-голяма част от хотелите ще отворят на 19 юни”, уточни изпълнителният шеф на „ Слънчев бряг” АД Златко Димитров.
Дотогава туристическият отрасъл се надява да има единно европейско решение във връзка с отварянето на границите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР