Четири години в гръцки затвор може да лежи българка, осъдена

...
Четири години в гръцки затвор може да лежи българка, осъдена
Коментари Харесай

Съд в Солун прати нашенка в затвора, а тя се жалва, че...

Четири години в гръцки затвор може да лежи българка, наказана задочно в Солун. Присъдата е за контрабанда, само че съгласно сънародничката ни, самата тя е жертва в лъжлива скица.

Жената показа, че е икономист по обучение и има 37 години трудов стаж. Вече шест години води правосъдна борба. Настоява за анонимност поради околните, които не знаели за случая, оповестява bTV.

През юли 2013 година хладилен камион, тръгнал от България, е засечен в Гърция – с 24 хиляди л безакцизен етилов алкохол.

В документите, открити в гръцкия водач, като спедитор е вписана нейна компания. Година по-късно тя към този момент е обвинена като съизвършител в контрабанда.

По думите ѝ за това закононарушение гръцкото законодателство планува от 5 до 20 години затвор.

Снимка: btvnovinite.bg
Жената твърди, че няма нищо общо със договорката и че с данните на компанията ѝ е злоупотребено. За проблема е алармирала и българските управляващи.

„ Според мен, данните са ми изтеглени от Агенцията по вписванията, Търговският указател (...) подпечатани с печата на сдружението ми. При сканирането и публикуването – този щемпел е в смален размер. В смален размер се вижда, че е подправен печатът на хванатите документи”, разяснява дамата.

Снимка: btvnovinite.bg
У нас е направена графологична експертиза, съгласно която има разминавания сред печатите, а пловдивската полиция даже стартира следствие за подправяне. Гръцките проверяващи се концентрират обаче върху това, че компанията не е развивала активност.

„ За тях е равнозначно, че съм направила закононарушение, тъй като в Гърция било немислимо да имаш компания и с нея да не осъществяваш дейност”, добави тя.

Снимка: btvnovinite.bg
През ноември 2018 година дамата е получава 4 години затвор на първа инстанция. А преди два месеца в съвещание, за което не била известена, присъдата ѝ е доказана. Новият ѝ юрист ще желае отменяне на решението.

Жената съобщи, че нейна позната ѝ е дала съвет да си извади подправена персонална карта и да напусне страната или да си излежа присъдата и по-късно да си диря правата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР