Четири години след тройното убийство, което разтърси Ейджакс, Онтарио и

...
Четири години след тройното убийство, което разтърси Ейджакс, Онтарио и
Коментари Харесай

BREAKING: Убиецът на българите в Канада получава доживотна присъда

Четири години след тройното ликвидиране, което раздруса Ейджакс, Онтарио и българската общественост в Канада, причинителят Кори Фен беше приет за отговорен на съвещание на съда в четвъртък. Делото и неведнъж поради пандемията от COVID-19.

Кори Фен пледира почтен по обвиняванията в убийствата на 39-годишната Красимира Пейчиновски, 15-годишния й наследник Рой и 13-годишната й щерка Веналия, само че съдът откри друго..

Срещу 33-годишния Фен има общо три обвинявания за преднамерено ликвидиране от втора степен за гибелта на българката и двете й деца на 14 март 2018 година в Ейджакс, Онтарио – на към час от Торонто. Според аутопсията две от жертвите са били намушкани, а третата е умряла от задушаване. Пред съда той пледира почтен и изиска да бъде освободен с претекста, че не е „имал мозък“ по време на убийствата. Той твърди, че в ареста се е трансформирал и е нов човек.

Красимира Пейчиновски и упрекнатият Кори Фен
„Аз съм почтен, свободен човек. Нямах мозък“, сподели той пред съда.
„Беше като момента от „Магьосникът от Оз“, където вървят по златната пътека. Ако единствено имах мозък – аз нямах“, добави Фен.

Той се пази самичък, без юрист, откакто се раздели със служебния си бранител предишния септември. По време на процеса в края на октомври м.г. Фен не привика свои очевидци и не разпита тези на обвиняването. Многократно обаче изиска от съда да си смени името, тъй като счита, че към този момент е нов човек.
„ Ето за какво ви споделих за промяната на името си… Сега съм крал, суверен съм, в този момент съм със синя кръв, аз съм с кралска кръв “, сподели той на съда.
Бившата адвокатка на Фен, Мари Кремър, също даде свои заключителни пледоарии пред съда, макар че той я уволни. По решение на съдията обаче Кремър остана да оказва помощ по делото. Според нея обвиняванията би трябвало да се редуцират до елементарни убийства, тъй като Фен е бил интоксикиран. Пред полицията Фен е декларирал, че е бил в „кокаинова психоза“ и помнел единствено избрани моменти от злощастния ден. Доказателства за това обаче не бяха предоставени пред съда. Според юрист Кремър Фен не е имал нужното по закон желание да убие, нито е бил в ментално положение, с цел да вземе решение за преднамерено ликвидиране. Ето за какво, съгласно отбраната, обвиняванията би трябвало да се редуцират до ликвидиране по несъобразителност.

Според прокурора Майк Нюел „чистата бруталност“, която демонстрира положението на телата на жертвите, дава съображение да се счита, че Фен е знаел какво е правил. Според него Красимира поискала да завърши връзките си с Фен, откакто най-голямата й щерка й Виктория разкрила опиати в мазето на къщата, където живеели. Той признал за убийствата пред полицията, откакто бил задържан. Видеото с признанието демонстрира признаци на абстиненция от кокаин, които отбраната изиска от съда да вземе под внимание.

Кори Фен

Полицията в града открива телата на българката и децата й в дома им на 14 март 2018 година след сигнал на шефката на Красимира, Шери Робинсън. Жената отишла за ревизира за какво Красимира не се появила на работа, което не било типично за нея.

Робинсън споделя, че когато почукала на вратата, отворил приятелят на Красимира – Кори Фен. По думите на Робинсън той бил гол до кръста, с спортен екип и боси крайници. „ Попитах го: „ Вкъщи ли е Криси? “, а той сподели: „ Тя е болна. “ Разговорът продължава малко, само че през това време Шери Робинсън вижда кръв по крайници на Фен. Въпреки молбата й да приказва с Краси мъжът я отпраща. Робинсън се качва в колата си и кара до края на улицата, където стопира, с цел да се обади на неин другар в полицията и до момента в който той изпраща патрулна кола, тя вижда черен пикап да напуща къщата на Красимира.
Силно разтревожена и към момента на телефона с полицията, Робинсън се връща в къщата. „ Позвъних на вратата, само че никой не отвори. Тогава започнах да блъскам мощно и вратата се отвори “, споделя Шери. „ Тогава бях на телефона с служителя на реда и му споделих, че вратата се отвори, а той ме попита: „ Виждаш ли нещо? Виждаш ли кръв? “ Отговорих му – не. Влязох вътре и виках: „ Криси, Криси, добре ли си? “ Но отговор по този начин и нямало. Тогава Робинсън излязла от къщата и изчакала полицията да пристигна на мястото. Минути по-късно полицията намира телата на Красимира, Рой и Веналия, която е откарана до болница, където умира от раните си по-късно вечерта същия ден.

Часове по-късно полицията в Ейджакс арестува Фен в прилежащо предградие.

Бившата шефка на Красимира Пейчиновски разкри в изявление след тройното ликвидиране, че сътрудниците са забелязали “обезпокоителни сигнали ” по време на връзката на българката с 10 години по-младия Кори Фен. Съседи описват, че той ходил всеки ден на фитнес и може да е взимал стероиди и други стимулиращи вещества. “Тя се е пробвала да се раздели с този човек, връзката не е вървяла. Тя не е желала да бъде по отношение на него. Той просто не й е давал този късмет ”, споделя позната на Красимира Пейчиновски.

Фен има предходна присъда за нахлуване над служител на реда през 2009 година и за заличаване на непозната благосъстоятелност през 2011 година И в двата случая присъдата е била 12 месеца пробация.

Семейството беше доста обичано и уважавано в градчето Ейджакс, описват хората там. Синът на Красимира, в града. Тройното ликвидиране на фамилията остави жителите на градчето в потрес и тъга. в гръцката ортодоксална черква в града преди 4 години.

е македонец. Сега той е единствен настойник на най-голямата щерка в фамилията – Виктория, която останала при другарка в нощта преди убийството.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР