Четири години след последния епизод на предаването Сблъсък, телевизионният водещ

...
Четири години след последния епизод на предаването Сблъсък, телевизионният водещ
Коментари Харесай

Футболът, който променя съдби

Четири години след последния епизод на предаването " Сблъсък ", телевизионният водещ и продуцент Иван Христов още веднъж се качи на кръга. Този път обаче той постави боксовите ръкавици дружно с " Отбора на вярата " - футболен отбор, основан от Виктор Кирков преди 7 години, който събира в редиците си момчета без дом, от малцинствата или в неравностойно състояние.

" Колкото може повече българи спрат да се разделят и да работят дружно, толкоз по-добре. Виктор се е посветил да събере " Отбора на вярата ", в който да участват бездомници, деца от домовете, деца без родители - една група от хора, които са отхвърлени. Сега светът им не е единствено " Филиповци ", където на 12 години цел номер 1 е да откраднеш, а на 13 да влезеш за пръв път в пандиза. Има един различен свят, в който можеш да се облечеш добре и с различен вид умения да бъдеш номер 1, изключително в личните си очи, което е най-важното ", размишлява продуцентът на " Фермата ", който тази година е дипломат на тима.

В идеята се включва и международната шампионка по бокс Галина Иванова, която незабавно откликва на молбата на Виктор Кирков. А задачата ѝ е единствено една – да ги научи по какъв начин да бъдат първенци.

" В нашата страна има доста гении, на които им би трябвало поддръжка. Аз си помислих просто, че ще мога да им оказа помощ с малко с опита, който съм натрупала, най-малко ненапълно да има предам нещо, през което съм предходна. Нищо не идва безплатно, би трябвало да се потрудиш за него ", споделя тя.

А по какъв начин се отразява това на самите футболисти?

" Аз съм нов човек! Откакто съм тук, в " Отбора на вярата ", се усещам доста добре. Те са моите братя, това е моето семейство ", безапелационен е Асен Антонов.
Разруха, сиви улици, а най-после... футбол (ВИДЕО) Историята на Александър, който претърпя пожара и желае да стигне до върха
Сега пред тях стои ново предизвикателство - присъединяване на международното състезание в Мексико. Мачовете стартират през днешния ден (13 ноември). България е в една група с Германия, Норвегия и Чили, а първата среща е с Бундестима.

За Виктор Кирков действителното място на тима е в първите 10 в света. Но на първо място, най-важно остава личностното израстване на момчетата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР