Четири години след като избирането на Доналд Тръмп промени формата

...
Четири години след като избирането на Доналд Тръмп промени формата
Коментари Харесай

Много трънливи глобални проблеми зависят от изхода на изборите в САЩ

Четири години откакто избирането на Доналд Тръмп промени формата на взаимоотношение на доста страни със Съединени американски щати, пътят, по който ще поеме международната суперсила след президентските избори сигурно ще има резултат върху доста точки на геополитически напън - според от това дали спечелилият ще се окаже Тръмп, или неговият демократически противник, някогашният вицепрезидент Джо Байдън.

От Иран до Куба и от Китай до Израел, американското присъединяване и въздействие върху интернационалната сцена се промени внезапно, откогато Тръмп пое поста през 2017 година Той зачерта съглашения с някои страни, отчужди отдавнашни съдружници и изостави многостранни задължения, които съгласно него не служат на ползите на Съединени американски щати.

Въпреки че интернационалната общественост от време на време подлагаше на критика концепцията на Тръмп " Америка преди всичко ", намерила израз в метода на президента към коронавирусната пандемия, преди него към този момент имаше места, проблеми и спорове, където намесата на Съединени американски щати не постоянно беше оценена удобно - при неговия предходник Барак Обама и други неотдавнашни американски водачи.

Преди пандемията да избухне при започване на 2020 година, най-сериозната световна паника беше дали Вашингтон и Техеран са на ръба на пагубна война, която ще възпламени целия Близък изток. След като това отшумя, мнозина по света деликатно следят какво ще се случи по-нататък - и кой ще живее в Белия дом след три месеца.

Ето някои основни тематики, чието развиване ще зависи частично от това кой ще завоюва президентските избори в Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР