Четири години ДАНС и прокуратурата се занимават с генерал Шивиков.

...
Четири години ДАНС и прокуратурата се занимават с генерал Шивиков.
Коментари Харесай

Кокошата работа на ДАНС

Четири години ДАНС и прокуратурата се занимават с военачалник Шивиков. Преследването му стартира тъкмо в деня, в който е оповестено, че е определен за представител на България в НАТО (цялата история може да прочетете тук). Това, което му се случва, е като напечатано по образец - лишаване на позволява до класифицирана информация, което е съображение да напусне армията, възбрана за пътешестване за чужбина... всичко по конспекта на гадостите, които може да измисли държавното обвиняване.

Репресията продължава задоволително дълго със смешни обвинявания (включително става въпрос и за кокошки, буквално), които валят едно след друго. Те се появяват след всяка интензивност на генерала в публичен и политически проект. В това следствие са заети десетки чиновници на ДАНС, следователи, прокурори, правосъдни заседатели, съдии. Накрая ген. Шивиков е оневинен по всички обвинявания.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Офанзивата на прокуратурата съставлява 200 тома, стотици страници обвинителни актове, 200 очевидци, десетки експертизи и правосъдни съвещания. Представете си какъв брой пари на данъкоплатците и човекочасове работа са отишли в скалъпването на делото. Преследването на Димитър Шивиков е типичен образец за това по какъв начин ДАНС и прокуратурата могат да унищожат всяка професионална кариера и за уродливия модел на българската правосъдна система и подмолната роля на специфичните служби. Въпреки фиаското на обвиняването в съда работилите по окепазяването на Шивиков стартират да се катерят нагоре в кариерата.

Бившият военачалник към този момент има една оправдателна присъда на всички инстанции, остават му още две висящи каузи и диабет, който отключил след обвиняванията. Както и нуждата да изяснява на всеки, който не го познава, че не е крал кокошки, не е продавал остарели одеяла от Афганистан, нито пък се е облагодетелствал от духовата музика на полка.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР