Четири фирми са подали документи за участие в обществената поръчка

...
Четири фирми са подали документи за участие в обществената поръчка
Коментари Харесай

„ГБС-Пловдив“ АД, „Артстрой“ ООД, обединението „Спортклуб-Лаута“ ДЗЗД и „Рудин“ ООД искат да строят стадион Локомотив

Четири компании са подали документи за присъединяване в публичната поръчка за градеж и реорганизация на стадион „ Локомотив “ в Пловдив. Това оповестиха от общината откакто офертите бяха отворени от шефа дирекция „ Обществени поръчки “ в Община Пловдив Тодор Тодоров.

Участниците в конкуренцията са: „ ГБС-Пловдив “ АД, „ Артстрой “ ООД, обединяването „ Спортклуб-Лаута “ ДЗЗД с водещ сътрудник „ Некст Лоджистик “ ЕООД и съдружници „ Ателие Серафимов-архитекти “ ООД и „ Валмекс “ ЕООД, а четвъртият участник е „ Рудин “ ООД.

Крайният период за обявяване на резултата от състезанието, е 24 януари. „ Мисля, че ще се оправим много по-рано от планувания краен период за оповестяване на спечелилия “, оптимист е Тодор Тодоров, който е и ръководител на комисията.

Общата стойност на поръчката е 12 милиона лв. без Данък добавена стойност. Парите бяха отпуснати от държавното управление за строителството на стадион "Локомотив ".

Обществената поръчка е за инженеринг - с включено планиране и строително-монтажни действия, като в обсега й влиза построяването на три трибуни - "Бесика ", "Спортклуб " и южната естрада.

"Локомотив " има потребност от тази поддръжка. Клубът завоюва за втори следващ път Купата на България за 2020 година, откакто надигра ЦСКА във финала с 5:3. И това се случи в 80-я край в историята на шампионата. И в този момент го чака доста срещи в европейските шампионати.

Преди дни "Локомотив " прибави в клубната витрина и Съперкупата на България след успеха с 1:0 над първенеца "Лудогорец ".

Стадион "Локомотив " е главното игрище на ПФК "Локомотив " - Пловдив. Стадионът има 12 000 седящи зрителски места. Намира се в парк "Лаута " в Пловдив. Официално е открит през 1982 година и е отчасти реконструиран през 2010 година, 2013 година, 2016 година и 2019 година, като при последната реорганизация са сложени към 2000 нови седалки.

Стадионът разполага с осветителната система, която му разрешава лъчение на HD ефирен сигнал и на мачове от шампионата Шампионска лига.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР