Четири двойки щъркели започнаха да градят гнезда, след като служители

...
Четири двойки щъркели започнаха да градят гнезда, след като служители
Коментари Харесай

Служители на ЧЕЗ осигуриха дом за 4 двойки щъркели в село Баня

Четири двойки щъркели започнаха да градят гнезда, откакто чиновници на ЧЕЗ Разпределение инсталираха платформи на четири електрически стълба в разложкото село Баня. Сигналът беше подаден от локални поданици, които забелязали, че щъркелите не съумяват да си създадат гнезда на определените от тях стълбове, а не желали да употребяват необитаемите гнезда в съседство.
Грижата за щъркелите е част от политиката на ЧЕЗ Разпределение за запазване на биологичното многообразие. Компанията реализира план „ Живот за птиците “, по който си партнира с Българско дружество за защита на птиците (Българско сдружение за отбрана на птиците). В рамките на плана ЧЕЗ Разпределение обезопаси 459 стълба по осем разнообразни електропровода в предпазената околност на Кресненското дефиле, на територията на естествен парк Врачански Балкан, предпазена околност Персин в област Плевен, в региона на Дупница и Монтана. В околност Персин компанията инсталира и 138 маркиращи устройства по електропровода, които понижават риска от конфликт на птиците в него.
През тази година, след анулация на изключителното състояние, ЧЕЗ Разпределение ще започва обезопасяването на 1 132 стълба по 26 разнообразни електропровода в регионите на Гоце Делчев, Сандански, Петрич, Сливница и Своге, а през идващия позволителен интервал за работа с щъркелови гнезда, компанията възнамерява да обезопаси още 300 гнезда. През последния позволителен интервал обезопасените гнезда бяха 335.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР