Четири дни след ядрената експлозия, при която загинаха най-малко петима

...
Четири дни след ядрената експлозия, при която загинаха най-малко петима
Коментари Харесай

”Росатом” призна: Ядрената експлозия с жертви е свързана с изпитания на нови оръжия

Четири дни след нуклеарната детонация, при която починаха минимум петима учени в база в Русия, съветските управляващи признаха през вчерашния ден, че случаят е обвързван с тествания на нови оръжия, и обещаваха да ги доведат до дъно, съобщи Франс прес.
Американски специалисти допускат, че случаят може да е бил обвързван с проби на крилатата ракета " Буревестник ", едно от новите оръжия, които президентът Владимир Путин разгласи при започване на тази година за " непобедими ".

Без да е толкоз съответна, съветската нуклеарна организация увери през вчерашния ден, чествайки паметта на петимата си починали чиновници, че желае " да продължи работата по новите типове оръжия, която във всеки случай ще бъде продължена до дъно ".

" Ние ще осъществим отговорностите, поверени ни от родината и нейната сигурност ще бъде изцяло обезпечена ", съобщи шефът на " Росатом " Алексей Лихачов, представен от съветските осведомителни организации.

Американският президент Доналд Тръмп съобщи през вчерашния ден, че знае " доста " за детонацията. Той добави, че Съединени американски щати имат сходно оръжие. " Съединени американски щати научиха доста от детонацията на дефектна ракета в Русия ", написа Тръмп и загатна ракетата " Скайфол ". - " Имаме сходна технология, само че по-напреднала ".

Хиляди хора участваха през вчерашния ден на погребенията на петима съветски нуклеарни инженери, починали при детонация по време на експериментиране на нов ракетен мотор, съобщи Асошиейтед прес.

Междувременно починалите нуклеарни инженери бяха заровени в Саров, където се намира главният съветски център за проучване на нуклеарните оръжия и където те са работили. Знамената бяха свалени на половина в града на 370 километра източно от Москва, който е база за съветската стратегия за нуклеарни оръжия от края на 40-те години. Ковчезите бяха изложени на основния площад на Саров, преди да бъдат откарани до гробището.

Директорът на " Росатом " Алексей Лихачов назова жертвите " същински герои " и " горделивост за нашата страна ".

" Работата ни по създаването на нови оръжия, която сигурно ще бъде приключена, ще е най-хубавият метод да им се отдаде респект ", сподели Лихачов на погребението.

" Росатом " сподели, че детонацията е станала, до момента в който инженерите са тествали нуклеарен източник на сила за ракетен мотор. Местните управляващи в намиращия се в близост град Северодвинск оповестиха за кратковременно повишение на радиационния декор, само че не споделиха нищо за риск за здравето на хората.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР