Четири дни след убийството в Косовска Митровица на опозиционния политик

...
Четири дни след убийството в Косовска Митровица на опозиционния политик
Коментари Харесай

Александър Вучич призова сърбите да не напускат Косово


Четири дни след убийството в Косовска Митровица на опозиционния политик Оливер Иванович президентът на Сърбия Вучич отиде на лобното му място и постави там венец. Той дойде в Косово, с цел да беседва с косовските сърби в северната и централната част на Косово.

Властите в Белград оповестиха като цел на двудневната президентска аудиенция в Косово Вучич да окаже поддръжка на косовските сърби. Той ги прикани да не напущат земята, на която живеят от епохи.

От манастира Банска в Северно Косово той даде обещание " сръбската страна да се бори по всички способи, с цел да им помогне ".

“Моето обръщение към сърбите в Косово и Метохия се състои в това, че те би трябвало да се оправят с компликациите и да останат по своите родни домове “, сподели Вучич.

“Сръбската страна е пособия и ще продължи да оказва помощ още повече в бъдеще. Няма да изоставим нашите земи, където сме живели постоянно “, добави сръбският президент. Вучич означи, че сръбското държавно управление поддържа 170 плана в 42 църкви и манастири в Косово. “

“Продължаваме да оказваме помощ на нашите сънародници в Косово и Метохия да усилят техния брой и да запазят своето имущество и благосъстоятелност там. Искам да благодаря на всички сърби в Косово и Метохия за тяхната храброст, непримиримост и воля да пазят своята татковина Сърбия и своите фамилии “, акцентира той.

Същевременно Вучич насочи миролюбиво обръщение към косовските албанци: " Независимо, че нерядко възприемат сърбите - не ми се желае да кажа като врагове, а като съперници - и че нерядко имаме разнообразни ползи - Сърбия освен желае мир, само че и ще дадем всичко от себе си, с цел да запазим този мир. Ще създадем всичко, с цел да можем да решим многогодишните и многовековните си несъгласия. За да осигурим дълготраен мир и сигурност за всяко сръбско и всяко албанско семейство ".

След манастира Вучич се насочи за Косовска Митровица, където постави венец на лобното място на Оливер Иванович, а по-късно отиде на среща с политическите водачи на косовските сърби.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР