Четири джамии в централния английски град Бирмингам са били нападнати

...
Четири джамии в централния английски град Бирмингам са били нападнати
Коментари Харесай

Четири джамии бяха нападнати в Бирмингам за една нощ

Четири джамии в централния британски град Бирмингам са били нападнати за една нощ, а мъж с ковашки чук в ръка, е видян да разрушава прозорци на две места за поклонение, заяви полицията.
Службите за битка с тероризма проверяват набези против джамиите в четири разнообразни региона в северната част на града, се споделя в изказване на полицията в Уест Мидландс. Добавя се, че случаите " се преглеждат като свързани ", цитира Агенция Франс Прес.
" В момента не знаем претекста за снощните офанзиви ", съобщи началникът на полицията Дейв Томпсън. " Мога да кажа, че силите и отдела за битка с тероризма работят един до друг, с цел да открият кой е виновен. "
Полицаите са били алармирани в ранните часове на четвъртъка, че мъж разрушава прозорци с чук на едно от местата за поклонение, предава БГНЕС.
След известия за сходно нахлуване против друга джамия в прилежащ квартал, чиновниците разположили целенасочени патрули и разкрили " спомагателни вреди " на други две места.
" Експертите работят за идентифициране на доказателствата и се гледат камерите за видеонаблюдение ", прибавиха от Уест Мидландс.
Британската национална полиция предходната седмица заяви, че служителите на реда обезпечават " надеждни патрули " към джамиите директно след смъртоносното нахлуване в петък в Нова Зеландия.
Антирасистките групи предизвестяват, че ислямофобията се усилва във Англия и води до скок на извънредно дясната активност в страната.
В отчет, оповестен предишния месец от благотворителна организация, се показва анкета, в която повече от една трета от британците считат исляма за " кардинална опасност за английския метод на живот ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР