Четири диска са изчезнали от сървърите на Търговския регистър. Не

...
Четири диска са изчезнали от сървърите на Търговския регистър. Не
Коментари Харесай

Фрог Нюз: Дисковете от Търговския регистър са изчезнали, а не дефектирали

Четири диска са изчезнали от сървърите на Търговския указател. Не са дефектирали, както настояват от Министерство на вътрешните работи, ДАНС и ГДБОП. Няма ги. Това оповестиха за Фрог нюз източници от службите, поискали анонимност. Според него става дума за съзнателно тежко закононарушение, даже бойкот.

Целта би могла да е изтриване на информация от осъществени покупко-продажби за милиони и необслужвани заеми към банки.

Хаосът от изчезналите дискове стъписа Правосъдното министерство и министър Цецка Цачева. Тя се чудела какво да предприеме и дали изобщо да оповести злополуката. Неработещият указател обаче няма по какъв начин да остане в загадка и по тази причина Цачева удари камбаната. Няколко дни обаче ГДБОП среща компликации да овладее ситуацията.

Очаква се английски IT експерти да се включат в премахване на провалите в сървърите на Търговския указател. Те ще би трябвало да основат и аварийни мощности при вероятно повтаряне на обстановката.

Странно е мълчанието на институциите, свързани с работата на регистъра, за версията „ съзнателно действие “. Достатъчно е да се направи разбор кой би имал интерес от сходна обстановка, считат специалисти.

Зорница Даскалова, шеф на Агенцията по вписванията, съгласно осведомени е била на отмора на другоземен остров, когато се случва случката. Необходими били няколко дни и многочислени увещания от страна на министър Цачева, с цел да я накара да си прекъсне лайфа и да се върне в София.

„ Ако са дефектирали дискове, както се твърди публично, това значи цялостно безхаберие от институциите, които дават отговор за регистъра. Не ми се мисли какви могат да бъдат следствията, в случай че не се възвърне информацията, - разкри адв. Трифон Трифонов от Асоциацията на индустриалния капитал по бТВ. Ако бизнесът възнамерява покупко-продажби в близко бъдеще – това е невероятно да се случи. Не може да прехвърлите даже парцел или кола. Може да има вътрешни недобросъвестни лица. Блокирането на регистъра е несъблюдение на европейското законодателство за поддържане на електронна база данни. Това е неприятен сигнал за вложителите и бизнес средата в България, - добави Трифонов.

Справки за компании и юридически лица ще може да се вършат след сряда, настояват от институциите.

От самия Търговски указател заявяват, че до момента в който се отстранят повредите, не е допустимо да се случат злоупотреби.

Кой кой е…

Шеф на Агенцията по вписванията е Зорница Иванова-Даскалова. Тя е препоръчана за поста от партия „ Атака ”.

До преди година Даскалова, отново от квотата на „ Атака ”. Преди това бе член на антимонополния орган - Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Според обява на вестник „ Капитал ” от 12.02.16 година Със заглавие „ Комисия на КОЙ ” излиза наяве, че неизвестно по какъв начин тъжби на съперници на Пеевски на състезания за разнообразни търгове и поръчки се преглеждат единствено от един член на Комисия за защита на конкуренцията. Това е Зорница Даскалова. Те постоянно приключват с решение в интерес на корпулентния предприемач.

Такъв бе въпросът за 1 милиарда лева с жалбите на две задгранични компании турска и италианска, подадени против избора на реализатор на двете прави на автомагистрала " Хемус " - най-скъпата социална поръчка за пътища в модерната история на България, извоювана от подставените лица на модела „ КОЙ ”.

Според публикацията в „ Капитал ”, основана на обществения указател на комисията, при наблюдаващия преписката член на Комисия за защита на конкуренцията Зорница Иванова-Даскалова има централизация на документи, свързани с ползите на икономическите кръгове към Пеевски.

По каузи, разпределени на Зорница Иванова, Комисия за защита на конкуренцията позволи концентрацията на " Вива телеком " (Люксембург), двете промени в собствеността на " Булгартабак ", придобиването на 100% от " Телеграф ", " Монитор ", " Политика " и така нататък от ирландеца Патрик Халпени, придобиването на " Канал 3 " от Нова българска медийна група, изкупуването от " Табак маркет " ( " Лафка " ) на 10 разпространителски компании в цялата страна и прочие

На отчет при комисарят Зорница Иванова бе и жалбата против класирането на Столичната община за пространството към НДК, което Комисия за защита на конкуренцията анулира, а след това " Водстрой 98 " завоюва (1.8 млн. лв), водният цикъл на Враца (30 млн. лева, предоставен на консорциум, в който 99% се държат от " Водстрой 98 " ) и така нататък

Зорница Иванова стана член на Комисия за защита на конкуренцията в края на 2011 година Чрез номинация от " Атака ", която тогава поддържа ГЕРБ. Преди това тя е работила в регионалната администрация в София-град, управлявала е правния отдел в Агенцията за задгранични вложения. От 2007 година до лятото на 2008 година е изпълнителен шеф на общинската компания " Пазари Изток ", а по-късно работи в частни компании. Името й излезе в описите на синдиците на КТБ, защото тя самата, както и две компании, в които е взела участие, са имали депозити в банката.

Затова преди съвещанието на Комисия за защита на конкуренцията по жалбите на турската и италианската компания за градежа на „ Хемус ” против Пеевски юристът на едно от сдруженията желае отказ на Даскалова, само че комисията го отхвърля. В последна сметка печели Пеевски.

Агенцията по вписванията се “прочу “ по време на рецесията с опитите да се превземе цех „ Дунарит “ от неговите притежатели. Тогава необяснимо за какво се бавеха вписвания и решения на съда, които не обслужваха ползите на грабителите, които бяха свързвани още веднъж с Пеевски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР