Четири деца от Пазарджишко са приети в тежко състояние в

...
Четири деца от Пазарджишко са приети в тежко състояние в
Коментари Харесай

Отравяне с бензин, алкохол и лекарства: Каква е реакцията на институциите за пострадалите деца?

Четири деца от Пазарджишко са признати в тежко положение в болница след разнообразни отравяния. Сред веществата погълнати от децата са мастика, бензин, медикаменти за кръвно налягане и аспирин.

Момиченце на 1 година и два месеца от Бургас, което се е отровило с бензин, е признато в Интензивния бранш на отделението. То е гостувало на своята баба в Пазарджик, която по неточност му дала да пие от шише, в което се е съхранявало горивото.

Случаите са през последната седмица

11-годишно момиче от с. Семчиново се е отровило, откакто е консумирало незнайно количество мастика.

Другият случай е на момиченце на 2 година и 8 месеца от с. Лесичово, което е оставено без контрол от своята баба, на която е гостувало, е съумяло да погълне една таблетка хлофазолин - лекарство за понижаване на кръвното налягане.

Новородено бебе на 25 дни е признато, откакто е намазано няколко пъти с бебешко олио, в което е била разтворена таблетка с аспирин.

По случаите са известени обществените служби в Пазарджик.

Майката е оставила без контрол четири от петте си деца, с цел да отиде до магазина

„ Беше посетено лечебното заведение и разговаряно с медицинския личен състав. Провеждат се срещи и диалози с родителите и техните близки по отношение на определяне на обстановката “, изясни Радка Кежева, която е шеф на Дирекция за обществено подкрепяне – Пазарджик.

При констатиране на риск ще се предприеме мярка за протекция в фамилна среда, ще се изготви проект за деяние.

От болничното заведение приканват родителите да бъдат по-внимателни и да не се доверяват на различни способи за лекуване.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР