Четири държави - САЩ, Япония, Индия и Австралия - може

...
Четири държави - САЩ, Япония, Индия и Австралия - може
Коментари Харесай

Четири държави се изправят срещу новия Път на коприната

Четири страни - Съединени американски щати, Япония, Индия и Австралия - може да обединят старания, с цел да основат опция на китайския " Един пояс. Един път " в опит да се опълчват на растящото въздействие на Пекин, оповестява Australian Financial Review.

Планът ще бъде разискван по време на идната през тази седмица среща сред австралийския министър председател Малкълм Търнбул с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Източник на изданието обаче показва, че концепцията към момента е в прекомерно начална фаза и надали ще бъде оповестена публично толкоз рано.

Мултимилиардната самодейност на Китай цели да свърже Азия, Европа, Близкия изток и Африка посредством логистична и транспортна мрежа, употребявайки пътища, пристанища, железопътни линии, тръбопроводи, летища, транснационални електрически мрежи и даже интернет мрежи.

Проектът се възприема като опит на Пекин да усили международното си въздействие. В един миг той включваше 65 страни, които дружно дават отговор за една трета от международния БВП и 60% от популацията на света, по данни на Oxford Economics.

Разговори по отношение на опция се готвят от предходната година. Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън се разгласи за по-голямо съдействие сред Съединени американски щати и Индия, с цел да отговорят на тактиката на Китай.

Съединени американски щати желае и да съживи диалозите с Япония, Индия и Австралия, посредством което да ускори съдействието в региона на сигурността. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР