Четири бивши комунистически страни от Централна Европа, членки на Вишеградската

...
Четири бивши комунистически страни от Централна Европа, членки на Вишеградската
Коментари Харесай

Вишеградската четворка порица орязването на кохезионните фондове

Четири някогашни комунистически страни от Централна Европа, членки на Вишеградската група, разкритикуваха през днешния ден проектите за орязване на получаваните в района средства от фондове за взаимност в идващия бюджет на Европейски Съюз за 2021-2027 година, съобщи Франс прес.

Унгария, Полша, Чехия и Словакия се опълчват на допустимо орязване на средствата за кохезионната политика, предопределени за понижаване на икономическите и обществени разлики и за поддръжка на устойчивото развиване в Европейски Съюз.

"Това е незаслужено предложение, а ние желаеме да има правдивост ", съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан отвън формалната стратегия на днешната среща на върха на групата "Приятели на кохезията " в Прага. В нея вземат участие министър председатели и високопоставени ръководители на 17 страни от Южна, Централна и Източна Европа, измежду които и българският министър-председател Бойко Борисов. Европейската комисия е показана от комисаря по бюджета Гюнтер Йотингер.

Предложенията на Германия, на Европейската комисия и на Финландия, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз, ще понижат размера на кохезионните фондове и ще обвържат отпущането на средства с условия, предопределящи в кои области да бъдат насочвани вложенията, прецизира Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР