Четири бебета са приети в болница Пирогов с грипна инфекция.

...
Четири бебета са приети в болница Пирогов с грипна инфекция.
Коментари Харесай

Доктор от "Пирогов" с много притеснителна новина

Четири бебета са признати в болница Пирогов с грипна зараза. Това сподели доктор Ирен Цочева, завеждащ педиатричното поделение в УМБАЛСМ „ Н. И.Пирогов “, представена от "Фокус ".

Състоянието на бебетата е под надзор, добави тя. Доктор Цочева посочи, че в последните дни има доста случаи на болни.

„ Първо започнаха по-големите деца, вирусът се придвижва в учебно заведение, а по-късно се придвижи и към по-малките. В момента са наранени всички детски възрасти от 0 до 18 години “, добави тя. Натоварването в незабавния детски кабинет на Пирогов е доста съществено, единствено тази нощ са минали 54 пациенти “.

Доктор Цочева изясни, че децата би трябвало да се следят за висока температура над 38 градуса, изнемощялост, липса на вкус, както и суха дразнеща кашлица. Тази година има признаци на гадене и повръщане, добави докторът.

„ Типичната грипна зараза протича с висока температура, само че при по–големите деца и възрастните болестта може да протече с по–ниска температура “, изясни тя.

Докторът подсети, че в София има неотложни звена и система на персоналните лекари, които могат да поемат пациенти. Тя моли, към незабавния детски кабинет в Пирогов да се прибягва единствено когато има подозрения за затруднения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР