Четири бебета са приети в болница Пирогов с грипна инфекция.

...
Четири бебета са приети в болница Пирогов с грипна инфекция.
Коментари Харесай

Грип: Четири бебета са в Пирогов. За какво да внимаваме?

Четири бебета са признати в болница Пирогов с грипна зараза. Това сподели за Радио „ Фокус “ доктор Ирен Цочева, завеждащ педиатричното поделение в УМБАЛСМ „ Н. И.Пирогов “. Състоянието на дребните пациенти е под надзор.
Доктор Цочева посочи, че в последните дни заболеваемостта се е нараснала. Само за последната нощ през незабавния детски кабинет са минали 54 пациенти с признаци на грип.
" Първо започнаха по-големите деца, вирусът се придвижва в учебно заведение, а по-късно се придвижи и към по-малките. В момента са наранени всички детски възрасти от 0 до 18 години “, добави тя.
За какво да внимаваме при децата?
Доктор Цочева изясни, че децата би трябвало да се следят за висока температура над 38 градуса, изнемощялост, липса на вкус, както и суха дразнеща кашлица. Тази година има признаци на гадене и повръщане, добави докторът.
" Типичната грипна зараза протича с висока температура, само че при по–големите деца и възрастните болестта може да протече с по–ниска температура ", изясни тя.
Докторът подсети, че в София има неотложни звена и система на персоналните лекари, които могат да поемат пациенти. доктор Цочева моли, към незабавния детски кабинет в Пирогов да се прибягва единствено когато има подозрения за затруднения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР