Четири апартамента в София и други два в Плевен, отделно

...
Четири апартамента в София и други два в Плевен, отделно
Коментари Харесай

Разследване: Самотна лекарка прехвърли жилища на двама от „Факултета“ 9 дни преди смъртта си

Четири жилището в София и други два в Плевен, настрана земи, гори и солидни спестявания. Това е имала някогашната лекарка Нанка Калчева.  89-годишната жена имала единствено един племенник, с който не поддържала връзка. Живеела сама в единия от жилищата си в „ Овча купел ”.  Мислила да ги остави на  страната до месец март тази година, когато се озовала в „ Пирогов “, споделя наемателят й Десислав Крумов в следствие на NOVA.

„ Някой я бута или пада по стълбите. Това е, което тя ми споделя. Откарват я в „ Пирогов “ и тя ми се обажда и ми споделя, че е на деветия етаж в травматологията ”, споделя Десислав.
В „ Пирогов ” лежи единствено три дни, след което изчезва. Изписана е от чужд мъж и е закарана в апартамент в „ Обеля ”. 

„ Дошли хора - интелигентни роми, които са я взели и са й споделили, че ще я водят да гледат нея и майката на министъра на опазването на здравето в една къща ”, споделя още Десислав.
Възрастната жена споделя, че санитарка от болничното заведение я свързва с тези хора.

„ Тази санитарка, очевидно се е обадила на тези хора, не знам кои са. И като я изписват, взимат я от „ Пирогов “, не я прибират в дома й в „ Овча купел ”, където тя е живяла до оня ден, а я карат в незнайна посока ”, прибавя Крумов. По телефона Нанка твърди, че се намира в „ Обеля ”, само че не знае точния адрес. Разказва, че диалозите й се подслушват и не й е разрешено да беседва с близки и другари.
Възрастната жена  стартира да подвига все по-рядко телефона си и да се държи несъответстващо, твърди наемателят. След това телефонът на пенсионерката се изключва и не се включва в никакъв случай повече. Наемателят се усъмнява и подава сигнал в полицията, че е отвлечена.

Разследващите стартират да търсят изчезналата старата жена. Откриват я в „ Обеля ”, в  общинското жилище на санитарката Мария Илиева от травматологията на Пирогов. Там тя работила от 21 години и спечелила доверието на управлението. Преди да изчезне,  имотната пенсионерка лежала в отделението при нея и я помолила да я гледа, твърди хигиенистката.

Преди да изчезне,  имотната пенсионерка лежала в отделението при нея и я помолила да я гледа, твърди хигиенистката.
Мария Илиева споделя, че Нанка я моли да я гледа, за което ще завоюва жилища. „ Казах й, че в случай че желае мога да я взема у дома, тъй като имам свободна стая, в която тя би могла да бъде ”, споделя Мария.

Възрастната жена  живее в дома на санитарката към месец. Междувременно в 9-то Районно постъпва сигнал, че пенсионерката  крещи и вика за помощ от жилището.
„ Била е блъсната доста неприятно и е паднала на краката си и няколко дни е стенела от болки. И от това кряскане и крещене, са идвали от полицията по сигнал на съседи ”, споделя Десислав.
Случаят става още по-заплетен. След инцидентното рухване,  при започване на предишния месец, пенсионерката умира. Засега неразбираемо при какви условия. Дни преди неразбираемата гибел се оказва, че жилищата й в София към този момент не са на нейно име.

Началникът на 6-то районно управление (на МВР) – Столична дирекция на вътрешните работи Милчо Милчов е на мнение, че фактът, че дамата умира 9 дни откакто парцелите и към този момент не са на нейно име „ буди основателни подозрения ”. „ В момента чакаме документи от столична община, с цел да забележим на база на какво е публикуван актът за гибел ”, споделя той.

Полицията и прокуратурата стартират да проверяват имотна машинация. Установяват, че жилищата на богатата стара жена са прехвърлени  в един и същи ден- на 5 ти май, при един и същи нотариус, с контракт за прехрана и гледане. Новите притежатели Гинка Иванова и Димитър Ташев са поданици на столичния квартал „ Факултета ”. Санитарката от „ Пирогов “ решила да ги запише на тяхно име, с цел да не й вземат общинското жилище. Били й близки, даже братовчеди, само че се оказа, че не помни техните имена.

„ Аз желаех да са на моето име, тъй като аз я виждам, само че тогава снахата вика - „ майко, в случай че ти ги трансферира, ще ти вземат парцела, тъй като аз съм чартърен - общинско жилище “. Тогава взех решение, че ще го прехвърлим на братовчедка ми на името ”, споделя Мария.

Търсим новите притежатели на жилищата. Димитър Ташев е с богато престъпно досие - за обири, грабежи, разпространяване на подправени пари, закононарушения с акцизни артикули. Срещу него има и 5 неприключени правосъдни каузи. По документи е получил жилищата на пенсионерката в  кварталите „ Света Троица ” и в  Ботунец. Откриваме го на градежа където работи.
„ Аз съм притежател, само че теб това не те интересува. Като ме проверяват, има си органи, ще идват, ще ме проверяват ”, споделя Димитър Ташев.

Другата нова собственичка, сдобила се с двата парцела на пенсионерката в „ Овча купел ”, също живее във „ Факултета ”.  Откриваме единствено нейната майка.
Според нотариалните актове, новите притежатели са се явили в кантората  на нотариус Надежда Димова с пълномощие, с пръстов отпечатък от умрялата жена.
„ Проверяваме тяхната меродавност и достоверност. Такъв тип закононарушение се разкрива мъчно, предвид на това, че не е елементарно да се набират сравнителни мостри за проучване ”, разяснява началникът на 6-то РПУ Милчо Милчев.

По случая е разпитан и Георги Янев, по прякор Джеймса - неведнъж разследван за имотни измами, апетитен за главатар на имотната мафия. Преди да почине Нанка Калчева той й е носил храна в жилището на санитарката. През годините също се грижил за нея и я возил в скъпи коли. Миналата година е арестуван още веднъж, този път от спецпрокуратурата, с обвиняването, че е управлявал незаконна група, която е лишила над 20 жилището на самотни възрастни хора и психологично заболели.

„ Доколкото ми е известно близо 8 месеца той беше в следствения арест. В годините е съумял да трансферира не малко парцели. Методът му на работа е да се показва за доктор или обществен служащ ”, споделя Милчев.
Въпреки изказванието,че публично е незает, прави усещане, че посоченият за главатар на имотната мафия - Георги Янев, е съумял да построи две внушителни къщи във „ Факултета ”.
Има ли данни за закононарушение - Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата към момента събират доказателства. Апартаментите на Нанка Калчева в Плевен също е трябвало да бъдат трансферирани, само че предходния ден дамата е умряла.
Докато проверяващите ревизират, мнимите гледачи Гинка Иванова и Димитър Ташев готвят нова договорка - за препродажба на жилищата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР