"Четиредесет и четвъртото Народно събрание е в края на своя

...
"Четиредесет и четвъртото Народно събрание е в края на своя
Коментари Харесай

Караянчева: Не се отклонихме от правилната посока

"Четиредесет и четвъртото Народно заседание е в края на своя мандат. Скоро гласоподавателите ще дадат своята оценка по какъв начин сме работили отговорихме ли на техните упования, откликнахме ли на техните проблеми, намерихме ли верните решения, само че каквито и недостатъци и неточности да допуснахме, считам, че не се отклонихме от вярната посока - България да бъде част от фамилията на демократичните и правови страни, стремящи се към мир, независимост и благополучие ". Това уточни в декларация ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева във връзка 142 години от привикване на Учредителното заседание във Велико Търново.

"Това е рождената дата на българския парламент, значима дата за възобновената българска страна, за нейното създаване, ръководство и развиване ", съобщи Караянчева. По думите ѝ и тогава в залата е имало конфликти, яростни разногласия и опълчване, само че и обединяване в името на родината.

"В работата си бащите-учредители влагат възрожденски жар, в нея намира израз години, трупана политическа сила, а над всичко стои волята им за съзидание. Те добре са знаели, че от тях зависи, каква ще бъде българската страна, дали тя ще бъде част от модерния свят, ще получи ли българският народ нови хоризонти ", съобщи в декларацията Караянчева.

Караянчева открои ролята на първата конституция - Търновската, благодарения на която по думите ѝ, се откриват демократични начала на общественополитическия живот и се дава път за европейското развиване на България.

"Заслужава си през днешния ден 142 години по-късно да си напомним думите на Екзарх Антим I, при откриването на Учредителното заседание: Успехът на делото, за което сме се събрали, зависи от политическата мъдрост, която ще покажем ", уточни в декларацията Караянчева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР