Чета един изпълнен с обиди и цифри пост. Пост на

...
Чета един изпълнен с обиди и цифри пост. Пост на
Коментари Харесай

Пламен Данаилов за изявлението на Сачева: Тип Гьобелсови пропаганди

Чета един изпълнен с обиди и числа пост. Пост на един министър, който се пробва да избави потъващия транспортен съд. Аз обидите няма да ги разясня, те единствено демонстрират отношението и себе уважението на индивида, който ги произнася *пише), както и неговото обучение. Но ще разясня цифрите:
Това написа икономистът Пламен Данаилов във връзка изказване на министърът на труда и обществената политика Деница Сачева, в който тя изрежда поредици от статистически данни и прибавя личнията си коментар по отношнеие на хората, които насочат рецензии към политиката на държавното управление.

Ето какво още разяснява на Данаилов:

Липсва разбор, по какъв начин е изчислена цифрата на непокътнатите работни места, автоматизираното преместване на цифрата на служащи, получили средства по тъй наречените мярка 60 / 40, която в действителност 32 / 68 не дава отговор на действително непокътнатите работни места.

Анализът не включва и обстоятелството, че 90% от хората са на минимална работна заплата. С това ли се хвалим - стопанска система от ниско платени служащи и чиновници?

Цитираните проценти за безработни сигурно не включват служащите и чиновници на краткотрайна претовареност, свързани с туристическия бизнес. Защо след оповестената " поддръжка " се затварят хотели в разгара на сезона?

Помощите за транспортния отрасъл усложливо не включват разбор на тъй наречените проект Макрон и какво ще последва за сектора.

По 50 лева за 3 месеца за пенсионерите - отговор на въпросът за какво индексацията на пенсиите не се прави според написаните закони и наредби няма.

Последно, с цел да не стане скучно, 159 лв. на месец пенсия за порасналите деца с увреждания? С това за какво не се хвали въпросният министър?

Тип Гьобелсови пропаганди, с които се пробвате да ни заливате, няма да ви извадят от калта.

Икономистът Пламен Данаилов, Facebook
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР