Честото сменяне на работни места не е препоръчително, но и

...
Честото сменяне на работни места не е препоръчително, но и
Коментари Харесай

Колко време трябва да останете на една и съща работа?

Честото сменяне на работни места не е целесъобразно, само че и застояването на една и съща работа дълго време също може да навреди на кариерата ви. Това твърди създателят на сполучливи книги на тематика мениджмънт Сузи Уелш.

" Преди години беше нещо обикновено и предстоящо да започнеш в една компания незабавно след университета и да се пенсионираш там. Днес стопанската система е доста по-динамична и това е трудноосъществимо ", споделя тя, представена от CNBC.

Вече никой не чака, че първата му работа, или която и да е работа, да е за цялостен живот. В някакъв миг всички избират нова опция за личен и финансов напредък - въпросът е тъкмо по кое време.

" Разумно е да останете на една работа сред 3 и 5 години. В този период би трябвало към този момент да сте взели оптималното от мястото . А шефовете ви може да стартират да се чудят дали " остарялото куче " ще се приспособява добре към измененията, в случай че такива се вкарат ", добавя Уелш.

Съветът ѝ на третата годишнина от постъпването ви в една компания да започнете да се замисляте за идната си кариерна стъпка. Не е казано да напуснете на идващия ден, само че най-малко си направете проект за бъдещето.

Разбира се, има и изключения от правилото. " Ако в действителност обичате това, което вършиме, в случай че виждате път за израстване и развиване, останете на тази работа ", споделя Уелш. " Но в случай че - сходно на доста хора - си знаете, че напускането ви е единствено въпрос на време, не се питайте " за кого бие камбаната? ". След пет години на позицията бие за вас. "

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР