Честото къпане съкращава живота“ - всеки трябва да е чувал

...
Честото къпане съкращава живота“ - всеки трябва да е чувал
Коментари Харесай

Три места по тялото ни, които трябва да се мият всеки ден

„ Честото къпане редуцира живота “ - всеки би трябвало да е чувал тази сентенция. Оказва се, че в това има много огромна истина. Дерматолози приказват по този въпрос и показват единствено три места по тялото ни, които е значимо да се мият всеки ден.

Колко постоянно е целесъобразно да се къпем? Д-р Робин Чутка, началник на дерматологичния отдел в Медицинския факултет на Йейл, приказва за ежедневното къпане и дава скъпи препоръки. Според лекаря не е неточност тялото ни да бъде изложено с нечистотия и микроорганизми, тъй като с помощта на това придобиваме устойчивост към доста болестотворни бактерии и по този метод се ускорява бариерата, която тялото основава. Ежедневната баня отстранява естествения предпазен пласт на тялото и кара кожата да изсъхне, което я прави по-податлива на увреждане. Ето за какво от време на време след къпане се появяват сърбежи, неприятни обриви и кожата се лющи.

 душ

Когато се къпете, наблегнете на тези три места по тялото

Не би трябвало да се къпем всеки ден, само че това не значи, че не би трябвало да се грижим за ежедневната хигиена. Д-р Санди Скотники от университета в Торонто е склонен с изказванията на доктор Робин Чутка, само че прибавя, че има зони, които би трябвало да мием всекидневно. Тези три елементи на нашето тяло са: стъпала, подмишници и интимни зони. 

 душ

Именно тези три места са най-податливи на развиване на гъбички и бактерии, по тази причина би трябвало да се сапунисват добре всеки ден. За останалите елементи на тялото (дори след интензивни тренировки) е задоволително да се изплакне с вода.

 душ

Не търкайте кожата си прекомерно мощно

И двамата кожни лекари са на мнение, че манията за непорочност значи, че използваме прекалено много химически препарати в ежедневната грижа за тялото: сапуни, шампоани, душ гелове, до момента в който водата е задоволителна за поддържане на добра хигиена (с изключение на трите посочени точки на тялото). Специалистите също по този начин означават, че хората търкат тялото си прекомерно доста. Ако не сме си взели кална вана или не сме изцапали ръцете си с лой, няма причина да търкаме мощно тялото си. Обливането на тялото с вода е задоволително, с цел да премахнем ежедневния прахуляк, който се утаява върху кожата.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР