Честотата на сексуалната дисфункция при жените в даден момент от

...
Честотата на сексуалната дисфункция при жените в даден момент от
Коментари Харесай

Как диетите влияят на сексуалния живот на жените

Честотата на половата дисфункция при дамите в даден миг от живота им е висока - минимум 40 %. Жените постоянно се усещат неловко да приказват за половите си проблеми пред лекарите си; а те постоянно не са склонни да питат по тематиката.

Сексуалната дисфункция евентуално не се диагностицира задоволително и рядко се лекува съответно. Очевидно половото здраве е тясно обвързвано с цялостното здраве. Хроничните положения, в това число неврологични увреждания, бъбречни болести, възпалителни процеси и рак, могат да повлияят негативно на половото здраве.

Всички тези положения, както и общото здравословно положение, са мощно повлияни от диетата на индивида. За множеството американци нискокачествената диета се дължи на по-големия банкет на „ високо модифицирани храни “. Тези храни са предопределени да бъдат изключително възнаграждаващи посредством прибавяне на мазнини, сол или рафинирани въглехидрати, в това число бисквити, сладолед, чийзбургери, пица, сода и сладки питиета с кафе.

Тези хранителни артикули оферират прелестен усет, досегаемост и лесна наличност. Хората постоянно оповестяват, че категорично избират да ядат мощно модифицирани храни, с цел да подобрят позитивните си страсти и да понижат негативните.

Предишни изследвания демонстрират по какъв начин нискокачествената диета може да повлияе отрицателно на мъжката полова интензивност. За страдание, ролята на диетата за женската половост не е добре проучена.

Предварителните данни по тематиката са лимитирани, само че допускат, че диетата в действителност въздейства върху женската половост. Скорошен обзор очерта по какъв начин женската половост се въздейства от диети, които водят до метаболитен синдром, затлъстяване и хранителни разстройства.

Метаболитният синдром се характеризира с нараснала инсулинова устойчивост, формиране на плаки в основните артерии и затлъстяване. Тези положения усилват риска от инфаркт и гибел. Затлъстяването постоянно е разследване от метаболитен синдром и може директно да засегне половото здраве.

По създание затлъстяването провокира несъразмерни равнища на инфектиране в цялото тяло, което води до намалени равнища на кръвния газ азотен оксид. Следователно притока на кръв към пикочно-половата система е понижен, което води до понижен приток на кръв към клитора и полово наслаждение.

Проучвания на дами със затлъстяване, подложени на бариатрична хирургия, оповестяват за умерено равнище на усъвършенстване в половото действие, което се разсейва, когато дамите се върнат към изходните си равнища на тегло.

Проучвания, които включват нискокалорична диета и някои физически извършения, откриват обилни усъвършенствания в половото действие, които корелират с понижено телесно тегло и усъвършенствана инсулинова устойчивост.

Някои скорошни изследвания допускат, че средиземноморската диета може да облекчи половата дисфункция на дамите със затлъстяване и да понижи кръвните равнища на възпалителни цитокини.

Жените с други хранителни разстройства също са склонни да имат висок % на полова дисфункция. Например, пациентите с булимия са склонни да бъдат импулсивни и да вземат участие в по-рисково полово държание, до момента в който анорексиците оповестяват за понижена възбуденост и липса на оргазъм.

Индуцираният от диета метаболитен синдром и затлъстяването, дружно със доста повишение на систематичното инфектиране, натоварват тялото, което може да докара до полова дисфункция.

Добрата вест е, че здравословната диета, като средиземноморската, може евентуално да извършва защитна функционалност.

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР