Честотата на опресняване на екрана на повечето съвременни смартфони е

...
Честотата на опресняване на екрана на повечето съвременни смартфони е
Коментари Харесай

Дисплеят на Xiaomi Mi 9 може да се клоква до 84 Hz

Честотата на освежаване на екрана на множеството модерни смарт телефони е 60 Hz. Но на пазара има няколко модела с по-висока кадрова периодичност. Така да вземем за пример, честотата на освежаване на OnePlus 7 Pro е 90 Hz, а при Razer Phone тя е 120 Hz. Оказа се, че честотата на възобновяване на смарт телефона Xiaomi Mi 9 може да се увеличи по софтуерен път.

Клокването на екрана на Xiaomi Mi 9 е дело на китайски запалянковци, които съумяха да усилят неговата периодичност до 84 Hz . За тази цел те са употребявали няколко приложения, с които е реализиран клока, както и Magisk – отключена зареждаща стратегия плюс програмен продукт за разработчици.

Детайлната процедура за повишението честотата на възобновяване на екрана на Xiaomi Mi 9 към този момент е разказана в китайските конгреси. А това значи, че напълно скоро ще излезе и на други езици, и ще можем да се срещнем с нея и ние.

Да си напомним, че Xiaomi Mi 9 е оборудван с 6,39-инчов AMOLED екран Full HD+ резолюция и дребен капкообразен разрез в горната част. Използва се флагманския чип Snapdragon 855 с тактова периодичност 2,84 GHz. Налични са 6 или 8 GB оперативна памет и UFS 2.1 вградена памет с потенциал 128 GB. В тестванията на AnTuTu смарт телефонът сподели рекордните 387 000 точки.

Основната камера е тройна. Първият фотосензор е с резолюция 48 МР с поддръжката на технологията Quad Bayer, при която четири пиксела се сплотяват в един, за по-добра подробност при всякакво осветление на сцената. Вторият оптичен датчик е с резолюция 12 МР, телефото, осигуряващ 2х оптичното нарастване. Резолюцията на третия датчик е 16 МР, като неговата оптика е широкоъгълна (117 градуса). Камерата може да записва видео при скорост 960 фрагмента в секунда и предлага логаритми с детайли на изкуствен интелект за автоматизирано конфигуриране на другите режими. Резолюцията на предната камера е 20 МР и е вградена поддръжката на технологията Super Pixel, която също като Quad Bayer, обезпечава по-висока подробност на фотографията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР