Честотата на контактния дерматит е около 20%, заяви в предаването

...
Честотата на контактния дерматит е около 20%, заяви в предаването
Коментари Харесай

Около 20% са хората с контактен дерматит у нас

Честотата на контактния дерматит е към 20%, съобщи в предаването „ Хоризонт до обед " доктор Златко Димитров от Българското сдружение по алергология. Той цитира изследване, при което от 20 деца с контактен дерматит, 18 са го получили от фалшификация от салата.
Д-р Димитров разяснява и следствията за здравето от употребявани нездравословни химикали в облекла и играчки:
„ Ако не е спазен софтуерният развой, концентрацията на избрани субстанции е доста по-висока, то рискът за кожата и дихателните пътища е доста по-голям. Не всички реакции, които се следят, са от алергичен вид ".
Д-р Димитров уточни кои са главните признаци, за които да следим: „ Първото е неприятно чувство като парене или болежка на кожата, съпроводени постоянно със зачервяване. Тук имаме отровен пряк резултат върху кожата. При алергичния дерматит има по-сложен имунен развой, при който организма създава избрани химически вещества, взаимодейства с клетките, против даден алерген. Там постоянно с изключение на зачервяването, има и сърбеж ".
Д-р Димитров акцентира, че мръсният въздух в допълнение утежнява положението на лигавицата на дихателните пътища.
Има способ за изцеление от алергично заболяване, означи доктор Димитров и уточни, че методът е като ваксина, единствено че за алергия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР