Често за празник получаваме подаръци, които не ни харесват, не

...
Често за празник получаваме подаръци, които не ни харесват, не
Коментари Харесай

Как да върнем нежелан подарък след празниците

Често за празник получаваме дарове, които не ни харесват, не ни стават или просто не ни правят работа. Коледно-новогодишният интервал, последван от многото именни дни през януари, може да се трансформира във време, в което сме получили движимости, които не желаем. Оставяме настрани сантименталната и етичната част на въпроса и в материала по-долу се концентрираме към практическите и правни благоприятни условия да върнем стока на търговеца, от който е закупена.

Принципът е, че без да е налице дефект/несъответствие с контракта за продажба, търговецът не е задължен да одобри стоката назад и да върне парите или да я размени с друга. В редица случаи потребителите не схващат, че неакуратен размер или несъответствуващ цвят не съставляват несъответствия, които са учредения за уважаване на претенция. Оттук нататък опциите зависят от търговеца и метода на закупуване на подаръка.

При всички положения е значимо да вземете касовата записка, издадена на индивида, който ви е подарил дадената движимост. В това да я поискате няма нищо срамно, защото тя служи като документ, с който бихте могли да предявите претенция при положение на недостатък в период до 2 години от датата на покупка. Ето за какво с това пояснение елементарно можете да се сдобиете с документа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР