Често за хората с увреждания намирането на работа е едно

...
Често за хората с увреждания намирането на работа е едно
Коментари Харесай

Работа за хора с увреждания

Често за хората с увреждания намирането на работа е едно от най-трудните тествания в живота .

Васил Георгиев е на 29 години. Той има ТЕЛК решение, само че това не го стопира да желае да работи. Васко приключва Агрономство в Шуменския университет. Въпреки дипломата – за него е мъчно да откри работа .

Всички като видят, че има ТЕЛК-ово решение и не те желаят, споделя той. Допълнително има там някакви клаузи, поради които не желаят да се занимават с такива хора, оплаква се младият мъж. 
 Васко си мечтае да остане на работа. dariknews.bg

Той се оправя с работа на компютър, а има и шофьорска брошура, с която съумял да се хване на работа. -->

Бях водач към една кетъринг компания , обаче договорите им свършиха и започнаха да редуцират личния състав, споделя неволите си Васко.  

Затова той се включва в план за претовареност за лица с трайни увреждания и по този начин е назначен на работа в Община Шумен, дружно с още 25 индивида. Оказва се, че това е методът хората с увреждания в България да намерят работа.
 Васко си мечтае да остане на работа. dariknews.bg
Днес Васко дава отговор за унищожаването на документи с персонални данни. Помага и на сътрудниците, които имат потребност. И си мечтае да остане на работа.
Oт Община Шумен показват, че 25 безработни лица с увреждания са почнали работа през предходната и началото на 2019-та година в общинските администрации и кметствата. Осигуряването на претовареност за хора с трайни увреждания, регистрирани в дирекциите „ Бюро по труда “ към Агенцията по заетостта, се  реализира по два плана на Оперативната стратегия „ Развитие на човешките запаси “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР