Често въпреки здравословния си начин на живот, физическата активност и

...
Често въпреки здравословния си начин на живот, физическата активност и
Коментари Харесай

5 причини, поради които напълняваме незабелязано

Често макар здравословния си метод на живот, физическата интензивност и неналичието на неприятни привички, доста хора се оплакват от наддаване на тегло.

Това се дължи на аргументи, които са незабележими на пръв взор, написа електронното издание medikforum.ru, представено от

Британският доктор Майкъл Мозли, който е специалист в региона на отслабването и диетите, разкри какво предизвика този феномен. Той изброи пет аргументи, които водят до наддаване на тегло даже и при хора, обръщащи внимание на здравето си.

1. Голям размер на порцията

Често срещан проблем е невъзможността да забележите, че храната, която консумирате е в огромни порции. Д-р Мосли дава за образец честото невъздържание със зърнени храни, сухи закуски, подготвени за консумация сосове – всичко това на пръв взор може да наподобява като здравословна храна, само че в действителност не е.

2. Консумация на подготвени сосове и питиета

Те са източник на "течни " калории, които изключително бързо се усвояват от тялото, отлагайки се във тип на мастни ресурси.

Кафе със сметана, разнообразни подсладители, алкохол, плодови сокове, кетчуп и по този начин нататък – всичко това постоянно не се смята за „ естествена храна “, защото е с високо наличие на калории и въглехидрати.

3. Кратки шпации сред храненията

Д-р Мосли добавя, че питателните привички на актуалния човек се характеризират с къси паузи сред храненията, макар че до преди няколко години множеството възрастни нормално са се придържали към шпации от четири до пет часа при потреблението на храна.

„ Сега ядем повече от 20 % нездравословна храна, в сравнение с през 1980 година, и това е тясно обвързвано с възходящите равнища на затлъстяване в международен мащаб “, отбелязва специалистът.

Лекарят прецизира, че две закуски дневно могат да обезпечат спомагателни 400 килокалории.

4. Липса на сън

Друга причина за неусетното наддаване на тегло е неналичието на сън, твърди доктор Мосли, базирайки се на резултатите от проучване на учени от Кингс колидж в Лондон.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР