Често в речите на политиците и световните лидери се прокрадват

...
Често в речите на политиците и световните лидери се прокрадват
Коментари Харесай

Самодостатъчността е сред най-опасните митове в икономиката

Често в речите на политиците и международните водачи се прокрадват най-опасните стопански хрумвания. По тази причина не е изненада, че подобен претекст имаше и тазседмичното послание на съветския президент Владимир Путин към народа – апел към самодостатъчност, затваряне на стопанската система на страната и облекчаване на всички потребности на популацията  с вътрешни запаси. Въпреки че изявленията на непознати водачи не са директно портативни към българския подтекст, надалеч не е изненада тези хрумвания да намерят почва и у нас, изключително в подтекста на предизборните акции.

Съдържанието на изявлението на съветския президент е значително предстоящо и обяснимо, поради внезапното разкъсване на (почти) всички връзки с досегашните съществени търговски сътрудници на страната в Европа.

“(..) ще създадем доста мощна и самодостатъчна стопанска система, която няма да стои настрани от света, а ще употребява всичките си конкурентни преимущества. Руският капитал, парите, извоювани тук, би трябвало да работят за страната, за нашето национално развиване. Днес виждаме голям капацитет в развиването на инфраструктурата, индустриалния бранш, вътрешния туризъм и доста други промишлености. ”
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР