Често в кухнята си държим неща за всеки случаи, които

...
Често в кухнята си държим неща за всеки случаи, които
Коментари Харесай

9 неща, които трябва да изхвърлиш от кухнята си на момента

Често в кухнята си държим неща за всеки случаи, които да използваме при потребност. Някои то тях обаче могат да застрашат здравето ни, а други просто заемат място. В тази публикация ще ви споделим 9 неща, които да махнете от кухнята си.
Найлонови торбички
Във всяка кухня има най-малко един долап, който е цялостен с найлонови торбички. Те най-често се употребяват за увиване на хранителни артикули, които да съхраним или пък за изхвърляне на отпадък. 
Изхвърлете тези торбички, изключително в случай че сте ги употребявали преди, защото те са истински разплодник на бактерии. Освен това найлонът съдържа бифенол А, което е канцерогенно съединяване, намесващо се в активността на ендокринната система. 
Издраскани дъски за рязане
 Как да организираме кухнята си в няколко лесни стъпки? Как да организираме кухнята си в няколко лесни стъпки?
На много хора им е мъчно да провеждат пространството в кухнята си и всички неща в него. В тази публикация ще дадем скъпи препоръки по какъв начин това...
Независимо дали са дървени или пластмасови дъски, в случай че са доста надраскани – мястото им е в коша. Причината е, че в тези пукнатини се развиват бактерии, а и те няма по какъв начин да бъдат почистени. Поради това е и целесъобразно да ги сменяте постоянно.
Стара замразена храна
Замразената храна не е безконечна и единствено тъй като е такава, не можете да я държите със седмици и откакто я размразите да я консумирате умерено. Тя също се скапва, а също по този начин губи и вкусовите си качества.
Менюта за у дома, сосове и добавки
Когато поръчваме храна за у дома, дружно с нея идват и сосове, както и менюта за последваща поръчка. Често имаме навика да не отваряме добавките, с желанието да ги използваме по-нататък. Изхвърлете ги, тъй като тяхната продължителност е къса. Менютата са мръсни, а и не са изключително екологични. Рециклирайте ги или ги изхвърлете в резервоар за хартия. Винаги можете да научите за новите промоции онлайн.
 5 гениални трика за по-чиста кухня 5 гениални трика за по-чиста кухня
Прекарваме доста време в кухнята всеки ден. И това касае храната. Това изяснява за какво е належащо това място да се поддържа идеално чис...
Контейнери за многократна приложимост
Съгласни сме, че е комфортно да съхранявате в тези контейнери сосове и други неща, изключително в случай че те би трябвало да имат дозатор. Те обаче са направени от пластмаса, която е нездравословна за здравето ви. Освен това, накрайниците са много постоянно нечисти и разплодник на бактерии. Да не приказваме, че и самите сосове прекарват дълго време в хладилника.
Надраскани съдове
Съдовете, които са с покритие срещу залепване, са най-опасни. Когато тяхното покритие се надраска, то непосредствено попада в храната. Тези покрития обаче са канцерогенни и е хубаво да употребявате съдове, които нямат такива неща. Да, неловко е за миене, само че един път надраска ли се такова покритие – изхвърляте целия съд, а това се отразява на бюджета ви.
Стари подправки
 6 от най-мръсните и сложни за разчистване места в кухнята 6 от най-мръсните и сложни за разчистване места в кухнята
Казват, че кухнята би трябвало да е чиста като операционната. Нека да забележим по какъв начин това изказване се вписва във вашата кухня. Ето шест места за...
Имате остарели подправки, които не употребявате отдавна в шкафа си? Най-добре ги изхвърлете, в случай че са повече от 1 месец там. Причината е, че в тях се развъждат лаври на инсекти, а и вкусовите качества също се губят.
Стари препарати
Всяко домакинство има един флакон, който седи от месеци в шкафа. Препаратите за разчистване също имат своята продължителност и най-често тя е сред 12 и 18 месеца. Ако имате подобен препарат и не помните по кое време за последно сте го употребявали – изхвърлете го.
Стари пластмасови кутии
В тях също се развиват бактерии и разнообразни гъбични организми, които навлизат в храната и вредят на вас и фамилията ви. Поради тази причина е добре да се отървете от такива кутии, в случай че ги имате. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР