Често тялото ни говори, без да му обръщаме внимание. Рутината

...
Често тялото ни говори, без да му обръщаме внимание. Рутината
Коментари Харесай

Седем най-опасни симптоми, които говорят за нарушения в организма

Често тялото ни приказва, без да му обръщаме внимание. Рутината ни е погълнала и в случай че не се касае за болежка, рядко се обръщаме към доктор за някои неприятни промени, написа zdrave.to.

Оказва се обаче, че рискови нарушавания в организма могат да бъдат сигнализирани от разнообразни признаци, само че някои от тях изискват особено внимание, както и медицински прегледи. 

Затова е нужно да обърнете внимание на себе си, с цел да се справите с казуса, преди да е станал по-голям. Специалистите от Mayo Clinic сформираха лист на тези признаци, които могат да демонстрират в действителност рискови промени в работата на организма.

Задух

Трудност при дишане от елементарни разходки, хрипове и тежко дишане могат да бъдат признаци на астма, пневмония, хронична обструктивна белодробна болест и кръвен съсирек в белите дробове.

Необяснима голяма загуба на тегло

Според специалисти, загубата на 5% от тежестта за месец или 10% за шест месеца изисква наложително обзор при лекар. Такава загуба на тегло може да бъде сигнал за развиването на рак, диабет, чернодробно заболяване.

Промени в нормалното положение на червата

Внезапна честа диария или ненадейно дълъг запек, както и изменен цвят на изпражненията, са причина да се ревизира за инфектиране на червата или рак на дебелото черво.

Усещане за преяждане с малко количество храна

 Експертите споделят: в случай че този резултат трае повече от седмица, по-добре е да посетите доктор. Този признак може да покаже развиването на рак на панкреаса или на яйчниците.

Светкавици пред очите ви

Това са признаци на отлепване на ретината - рисков развой, водещ до слепота. Обикновено мигванията се случват на едното око, в редки случаи - и на двете.

Субфебрилна температура

Температура от 37.7-37.8, която продължава повече от две седмици, може да бъде сигнал за туберкулоза или недоброкачествен израстък.

Чести главоболия

Най-опасните типове главоболия са „ експлодиращи ”, както и съпроводени от тресчица, уязвимост, гърчове, вдървеност, затруднено говорене. Лекарите поучават хората на възраст над 50 години да потърсят обзор при положение на увеличение на честотата на главоболията, без да се губи време.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР