Често цените на стоките и по кръчмите се закръглятВ много

...
Често цените на стоките и по кръчмите се закръглятВ много
Коментари Харесай

Мамят туристите и в Турция

Често цените на стоките и по кръчмите се закръглят

В доста страни, туристите носят доста пари, и Турция не е изключение. Ето за какво локалните хора се пробват да получат толкоз огромна облага от тях, даже и с машинация.

Сметки в кафенета и заведения за хранене

Ако желаете да разнообразите своята ол инклузив диета и да опитате националната кухня, бъдете деликатни. Нормалните  туристи рядко помнят какъв брой коства продуктите от менюто, тъй че цените в сметката може да се разграничават или да бъдат напомпани. Ако обърнете внимание на келнера за грешката, той може да се опита да изясни нещо на езика си, тъй че няма да разберете нищо. По-често туристите просто заплащат сумата, посочена в сметката, с цел да не скапват почивката си с ненужни препирни.

Закръглянето на цените

Много постоянно това се случва на турските пазари. Продавачите в тази страна са склонни да закръглят сумата в по-малък метод или да подхлъзват туристите със сметки и монети от друга деноминация. Човек, който не употребява задгранични пари може елементарно да се обърка.

В допълнение, туристите постоянно не помнят да ревизират разликата. Ако откриете неточност, продавачът може да ви упрекна в машинация. Ето за какво е по-добре да отидете на пазар с компания, и при проблем да се разчита на очевидци.

Турските таксиметрови водачи също мамят туристите: те съзнателно слагат колата на място, където всеки им маха. В бързината постоянно вършат по този начин, че екскурзиантът нищо да не разбере и в края на краищата отново остава прецакан.

Стоки за пробване

Ако продавачът предлага да опитате някой кадърен за консумация артикул, по-добре е да не се съгласявате. Най-вероятно, по-късно той ще изиска такса за яденето му, в случай че не купите нищо.

В допълнение, не бързайте да се доверите на усета на този артикул - постоянно продавачите дават да се опитат по-свежи и узрели плодове, а зад гишето продават напълно други. Така че не се изненадвайте, в случай че стоката, която получавате, не е това, което сте пробвали на място.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР