Често сутрин преди работа не ни остава достатъчно време, за

...
Често сутрин преди работа не ни остава достатъчно време, за
Коментари Харесай

Защо да не ядем банани за закуска

Често заран преди работа не ни остава задоволително време, с цел да си направи пълноценна и здравословна закуска, а тъй като ни се желае да сме хапнали нещичко преди първото кафе, прибягваме до насищане за глада с банан.
 Бананите, техният цвят и каква връзка има с питателните им качества
Зелени, жълти или кафяви банани да ядем

Цветът има значение

Макар че тропическият плод има доста положителни качества като високо наличие на калий, магнезий и фибри, той не е подобаващ за закуска, пишат от MSN. Според доктор Дарил Джофре, макар че бананите наподобяват като превъзходен избор за началото на деня, би трябвало да имаме поради, че в случай че се употребяват на празен корем, могат да понижат енергийните ни равнища.

Когато похапваме банани на гладно, първичното ни чувство е прилив на сила,, с помощта на високото им наличие на захар, само че след известно време (до час, два) започваме да се усещаме изтощени и гладни още веднъж.
 Снимка 436360

Тези плодове не са подобаващи най-много за хора с проблеми със кръвната захар, за които е извънредно непрепоръчително да похапват банани рано заран. За закуска банани не се предлагат и за хората, страдащи от синдром на раздразнените вътрешности, защото в множеството случаи предизвикват диария.

Според доктор Джофре, в случай че въпреки всичко обичаме да похапваме банани и не сме подготвени да се откажем от тях, просто можем да ги комбинираме с други храни, които съдържат здравословни мазнини, като фъстъчено масло или кисело мляко.
 Бананите и по какъв начин да ги запазим по-свежи за по-дълго време
Как да запазим бананите по-свежи за по-дълго време

Някои трикове, които правят работа
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР