Често смятаме, че по-големият избор е по-добър вариант, но докато

...
Често смятаме, че по-големият избор е по-добър вариант, но докато
Коментари Харесай

Парадоксът на избора

Често считаме, че по-големият избор е по-добър вид, само че до момента в който разнообразието е хубаво за нас, то не е същото за потребителите ни, тъй като прави вземането на решение за покупката по-трудно.

Психолозите назовават това абсурд на избора, а в едноименната си книга Бари Шварц изяснява, че прекомерният избор не прави клиентите по-щастливи, в противен случай – прави ги по-малко задоволени и даже провокира така наречен „ парализа на избора “.

Днес потребителите са затрупани от марки, а тези от тях, които ясно демонстрират какъв проблем вземат решение и оптимално улесняват покупката, имат максимален късмет да съумеят. Според показателя за световна бранд елементарност на консултантската компания Siegel+Gale фирмите, които одобряват простотата, са по-склонни да усилят облагата, ангажираността на потребителите и известността си.

Данните, основани на 14 хиляди отзиви на хора от Съединени американски щати, Англия, Германия, Швеция, Китай, Индия, Саудитска Арабия, ОАЕ и Япония, разкриват, че 62% от клиентите ще платят за по-просто преживяване, а 61% от тях биха предложили даден бизнес, в случай че той има ясно предложение, което им икономисва време.

Придържайки се към тези трендове, веригата супермаркети Aldi е отпред на показателя в продължение на 4 години. „ В този еволюиращ свят, в който времето притиска всички ни, не имаме вяра, че потребителите желаят да избират сред голям брой разновидности зехтин да вземем за пример “, разяснява маркетинг шефът на компанията, Адам Завалис.

Освен това проучване на Gartner измежду 7 хиляди респондента открива, че марките, които вършат допустимо най-лесен пътя към покупката, имат доста по-голям късмет да създадат продажба и да бъдат предложени.

Бизнесът има опция да направи живота на хората по-лесен, като откри какво тъкмо желаят клиентите и по кое време са склонни да го получат. В последна сметка те имат потребност от единствено един артикул, който да позволи техния проблем, и той им е задоволителен.

По материал на компанията за проучвания и дизайн Amy за Medium.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР