Често смятаме, че едно повишение ще ни донесе повече пари,

...
Често смятаме, че едно повишение ще ни донесе повече пари,
Коментари Харесай

Повишението може да направи живота ви доста по-труден

Често считаме, че едно покачване ще ни донесе повече пари, триумф и статут и надали не ще ни оправи живота. Факт е обаче, че зад всяка крачка нагоре по стълбичката на триумфа ни дебнат разнообразни провокации, не постоянно положителни и забавни. Ето кои са най-често срещаните дефекти, скрити зад всяко покачване, които могат да усложнят живота ви.

Няма на кого да разчитате

Може би преди покачването сте имали страховит управител, който ви е подкрепял, давал ви е благоприятни условия да блеснете и е „ пазил гърба ви”. А може просто да сте имали страхотни сътрудници, с които в края на работния ден да се съберете на по пиво и да обсъдите какъв брой са гадни шефовете. Е, към този момент няма на кого да разчитате, за жалост. Екипът ви малко или доста ще съблюдава отдалеченост, защото йерархията към този момент е друга. Сега вие сте този, който би трябвало да стимулира и пази отдела си.

Работите изключително

Със сигурност и преди покачване сте оставали до късно в офиса, просто тъй като имате да довършите нещо значимо. Е, разликата в този момент е, че работата в извънработно време не е „ изключение от правилото”, а си е чисто предписание.

Трябва да лавирате сред „ етажите на властта”

Знаем, че вие си имате собствен личен метод на работа, познавате екипа си и можете да предвидите възможни проблеми. Лошото е, че не постоянно вашите управнически решения ще са водещи, най-вероятно от време на време ще би трябвало да приемате концепциите на висшето управление, като в същото време запазите своите чиновници „ под контрол”

Колегите ви „ подкопават”

Ако сте били част от един екип, а в идващия миг към този момент се изявявате като началник, то безспорно ще зародят конфликтни обстановки. Колегите, които до скоро сте считали за другари, към този момент плетат интриги зад тила ви.

Редактор: Елица Христова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР