Често смятаме, че едно повишение ще ни донесе повече пари,

Често смятаме, че едно повишение ще ни донесе повече пари, ...

Повишението може да направи живота ви доста по-труден.Често смятаме, че едно повишение ще ни донесе повече пари, успех и статут и едва ли не ще ни оправи живота. Факт е обаче, че зад всяка крачка нагоре по стълбичката на успеха ни дебнат различни предизвикателства, не винаги добри и интересни. Ето кои са най-често срещаните недостатъци, скрити зад всяко повишение, които могат да усложнят живота ви.

Няма на кого да разчитате

Може би преди повишението сте имали страхотен мениджър, който ви е подкрепял, давал ви е възможности да блеснете и е „пазил гърба ви”. А може просто да сте имали страхотни колеги, с които в края на работния ден да се съберете на по питие и да обсъдите колко са гадни шефовете. Е, вече няма на кого да разчитате, за съжаление. Екипът ви малко или много ще спазва дистанция, тъй като йерархията вече е друга. Сега вие сте този, който трябва да мотивира и пази отдела си.

Работите извънредно

Със сигурност и преди повишение сте оставали до късно в офиса, просто защото имате да довършите нещо важно. Е, разликата сега е, че работата в извънработно време не е „изключение от правилото”, а си е чисто правило.

Трябва да лавирате между „етажите на властта”

Знаем, че вие си имате свой собствен начин на работа, познавате екипа си и можете да предвидите евентуални проблеми. Лошото е, че не винаги вашите управленски решения ще са водещи, най-вероятно понякога ще трябва да приемате идеите на висшето ръководство, като същевременно запазите своите служители „под контрол”

Колегите ви „подкопават”

Ако сте били част от един екип, а в следващия момент вече се изявявате като шеф, то несъмнено ще възникнат конфликтни ситуации. Колегите, които до скоро сте смятали за приятели, вече плетат интриги зад гърба ви.

 

 

Редактор: Елица Христова

Източник: expert.bg