Често си задаваме този въпрос, а поводите са какви ли

...
Често си задаваме този въпрос, а поводите са какви ли
Коментари Харесай

Обичайният въпрос - това може ли да стане в нормална държава?

Често си задаваме този въпрос, а мотивите са какви ли не. От следващата спекулация с социална поръчка, през продажбите на български паспорти, следващият неуместен закон и какво ли още не.
Понякога преувеличаваме и преекспонираме в желанието си да подсилим резултата на доводите си. Но в действителност има нещо, което е типично за нас българите и мъчно може да се опровергае. Ние не обичаме разпоредбите, само че за сметка на това ги нарушаваме на драго сърце.
Наскоро излезе изследване, в което болшинството водачи си признават, че нарушават разпоредбите за придвижване по пътищата непрекъснато, само че рядко са глобени за това, което е много индикативен образец. Но не това е тематиката, на която желая да се спра през днешния ден. Става дума за нещо надалеч по просто и привидно маловажно.
А точно провеждането на един футболен мач. Това обаче е огледален образец за тоталното пренебрежение към разпоредбите, което битува и в страната. Става дума за дуелът от Първа професионална лига сред ЦСКА и Ботев Пловдив. Както проличава от фотографията, теренът очевидно не разрешава естественото протичане на футболна среща.
Решението е привидно просто и ясно. Двубоят да се отсрочи за различен ден, в който изискванията ще подобават за футболен мач, а не за нещо приблизително сред хокей на лед и водна топка. Но познайте какво - виновните фактори в лицето на съдии, делегати и представители на клубовете настояха дуелът да се организира.
На домакините беше даден още час, с цел да приведат терена в положение, което разрешава изобщо да се играе и благодарение на почитателите, които хванаща лопатите, това въпреки всичко се случи. Въпреки риска за здравето на футболистите да играят при тези условия и мъчението на почитателите, които въпреки всичко бяха там и мръзнаха в продължение на часове. Съвсем естествено, резултатът беше трима контузени футболисти след срещата, а първият гол за домакините падна след куриозно подскачане на топката от непочистена част на терена.
В последна сметка ЦСКА завоюва дуела с 2:1. Редно е да се запитаме обаче, за какво за следващ път не беше взето решение в интерес на футбола и срещата не се пренасрочи за по-подподящи условия за провеждането й. Тук могат да се зададат и по-сериозни въпроси, касаещи форматът на шампионата и дали в средата на декември времето разрешава да се играе футбол, неналичието на отопление на терените и условия по стадионите.
Причините са до болежка ясни - в родното футболно състезание не е значим футболът. Затова мачове се играят при безумни условия, първенецът е явен авансово, а черно тото " всички са виждали, само че няма ". Защото целите са други. Не е значима играта, здравето на футболистите и почитателите. Важно е кяр да има, клубовете да играят сполучливо ролята на перачница на пари и залозите да носят положителни облаги. А в случай че някой възроптае, има си и клубове-фантоми, които да крепят системата. И по този начин футболът ни се трансформира в огледален облик на страната - спекулация за олигарси и служители, а за нас горчилката да сме избутани в ъгъла и да гледаме от близко следващото... представление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР