Често си говорим за сутрешния грим и какво точно искаме

...
Често си говорим за сутрешния грим и какво точно искаме
Коментари Харесай

4 важни стъпки в сутрешната грижа за кожата

Често си приказваме за утринния грим и какво тъкмо желаеме от него.

Покривен коректор, декор дьо загар, който устоя през целия ден, матираща пудра, която да се оправи с лъщенето в Т-зоната…

Но истината е, че както постоянно, грижата за кожата играе доста по-важна роля от това какъв макиаж ще сложим върху нея. Без да омаловажаваме качеството на грима, който използваме всеки ден, ето кои са първите стъпки, които да не пропускате, преди да посегнете към четките и палитрите:

Крем за лице със SPF фактор и широкоспектърна отбрана, в чиято формула има антиоксиданти, е най-хубавият вид за всекидневието.

По този метод получавате по едно и също време антиейдж грижа и отбрана против “атаките ” на околната среда. Експертите предлагат да употребявате артикули с витамин C и E, които се борят със свободните радикали и раздразненията. Също по този начин формулите, в които има алое и лайка са подобаващ избор за сутрините. И двете съставки имат успокояващо деяние и е добре да се употребяват преди излагане на слънце, вятър и мраз.

Крем със салицилова киселина за дамите с мазна и склонна към пъпки кожа също се предлага да се нанася заран.
След естественото разчистване на лицето, без значение дали преди началото на деня то се състои единствено от вода, или някакъв вид измиваща пяна, нанесете подобен вид крем. Салициловата киселина ще се оправи с разширените пори и ще придаде на кожата това естествено зарево, към което всички се стремим.

Серумите, кремовете и измиващите артикули със салицилова киселина се предлагат за регулация на себума, който жлезите на повърхността на кожата отделят. Тъй като появяването на себум се следи главно денем е значимо продуктът, който се оправя с него, да се наняся заран.

Не забравяйте околоочния серум и го нанасяйте и в зоните на лицето, където се появяват мимически бръчки – устата, веждите. Подходящи са серумите и кремовете с екстракти от мед и нар, защото това са най-деликатните зони на лицето, а тези съставки ги щадят.

Серумът с витамини е добра инвестиция за ежедневна грижа, която да нанасяте преди класическия крем за лице. Тъй като са с по-лека формула, серумите би трябвало да се нанасят на чиста кожа, с цел да могат да обхванат в дълбочината й. Всеки крем, нанесен след тях, ще “заключи ” повърхността й. /missbloom.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР