Често се случва така, че проблемите – без въобще да

...
Често се случва така, че проблемите – без въобще да
Коментари Харесай

10 невероятни истории, които показват защо никога не трябва да се предавате

Често се случва по този начин, че проблемите – без изобщо да чакаме – нахлуват в живота ни и го трансформират от пъстър в черно-бял. За някои от нас това може да е нещо краткотрайно, до момента в който за други – смяна за цялостен живот.

Ние, от Obekti.bg, имаме вяра, че в сходни моменти е значимо да почувстваме нечия морална поддръжка, да бъдем стимулирани да преодолеем компликациите. Ето за какво взехме решение да споделим историите на тези елементарни хора, които се изправят лице в лице с неприятните мигове и даже ги преодоляват с достолепие.

1. Ник Вуйчич


Снимка: yakub88 / Shutterstock.com

Ник Вуйчич, роден без ръце и крайници, заради рядка физическа малформация, преодолява недъга си, с цел да заживее богат и пълностоен живот, трансформирайки се в образец за всеки, който търси същинското благополучие. Той е просветител и мотивационен представител, който  изнася лекции по целия свят с голям триумф. Освен това Ник играе голф, кара сърф и неотдавна стана татко за повторно. Когато децата на улицата го питат какво му се е случило, той дава отговор с безапелационна убеденост – „ Заради цигарите е. “

2. Евгени Смирнов

Няма нищо по-лошо от това един танцьор да загуби способността си да танцува. Какво може да направи един професионален танцьор, когато загуби крайници си при авто случай? Да продължи да танцува, несъмнено. Именно такава е историята на Евгени Смирнов – съветски танцьор и първенец по брейк. Неговите осъществявания са отличен образец освен за човешкия дух, само че и за обстоятелството, че можем да танцуваме не по-малко добре даже и с един крайник.

3. Олесия Владикина

Едно красиво и чаровно момиче. Въпреки че е единствено на 20, Олесия е претърпяла много премеждия. Инцидент в Тайланд й лишава освен едната ръка, само че и непосредствен неин другар. Този миг трансформира живота й, само че тя не се предава. След случая, Олесия взе участие два пъти на Параолимпийските игри. Печели първо място и слага международен връх. Нещо повече – Олесия отхвърля да носи протеза. Според нея тя е извънредно неуместна. Вместо това избира да прави всичко единствено с една ръка. И се оправя чудесно.

4. Силвестър Сталоун


Снимка:   vipflash / Shutterstock.com

Не е нужно да си същински красавец, с цел да станеш сполучлив артист. И Силвестър Сталоун е съвършения образец за това. В резултат на контузия при раждането, лявата половина на лицето му е парализирана. Това изкривява леко устата му. Дори езикът му е отчасти неподвижен – оттова и лекия недостатък в говора му. А в този момент си отговорете на следния въпрос – „ Дали всичко това попречи на Сталоун да се трансформира в един от най-известните модерни артисти? “

5. Андреа Бочели

Слепотата пречи на хората да виждат света, само че не и да го усещат. И класическия италиански реализатор Андреа Бочели е идеалният образец за това. Той не престава да споделя своята забележителна и вдъхновяваща сила чрез музиката. Андреа има три деца. Наскоро се дами наново. Той се любува на живота. Въпреки че не може да види света, той въпреки всичко му се любува чрез своето сърце.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР