Често се случва кметовете на общини да дискриминират цели населени

...
Често се случва кметовете на общини да дискриминират цели населени
Коментари Харесай

Депутат от Обединени патриоти поиска саморегулация на местните власти

Често се случва кметовете на общини да дискриминират цели обитаеми места - този недостатък би трябвало да се поправи. Това сподели националният представител от ПГ на „ Обединени патриоти “ и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов по време на дебатите по измененията в Закона за локалното самоуправление и локалната администрация.
„ Проектът не е еднопосочен. Дебатът по поддръжката му беше дълъг и надви това, че би трябвало да подкрепим самата концепция. В този закон има три параграфа и всички те би трябвало да бъдат изменени, в случай че желаеме законът да работи “, съобщи Веселинов.
Случва се през целия мандат едно обитаемо място да е обречено на цялостна изолираност и на дефицит на публични средства, тъй като съответният кмет колкото и да е обичан от популацията, не е обичан от кмета на общината “, сподели още той и уточни, че този недостатък би трябвало да се поправи.
„ Но с дадените текстове това не се случва. Трябва да създадем задължението общинският съвет да сътвори правила, които да дават опция на локалните управляващи да се саморегулират “, разяснява Веселинов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР