Често се случва да прекалим с храната и да трупаме

...
Често се случва да прекалим с храната и да трупаме
Коментари Харесай

Как да преодолеете емоционалния глад

Често се случва да прекалим с храната и да трупаме непотребни килограми не от апетит, а от незадоволени прочувствени потребности, които се опитваме да “залъжем ” посредством храна.

Експертите по диететика са безапелационни, че не е мъчно човек да се оправи с този проблем. Основното, което би трябвало да направи е да се научи да разграничава по кое време е под стрес и тогава да внимава изключително доста с храната. А това ще стане като си показа бъдещето в положителен аспект. Това обаче не постоянно е толкоз елементарно и е необходим в огромна степен самоконтрол над страстите.

Не можете да различите по кое време изпитвате прочувствен и по кое време физически апетит? Емоционалният апетит идва внезапно, след избрана страст. Това е апетит, който чувствате, че би трябвало да задоволите незабавно и не търпи отсрочване. При физическият апетит нещата стоят друго. Той идва постепенно, умее да “чака ” и не изисква да бъде удовлетворен на секундата.

Но по какъв начин да го преодолеете? Сключете мир със себе си, не се съдете прекомерно строго и помнете, че всеки минава през сложни моменти. Опитайте се да се наслаждавате на хубавите мигове и се научете да виждате и извличате позитивното от всяка една обстановка. Само по този начин ще съумеете да контролирате и прочувственото преяждане.

Набавяйте си храни, които се оправят със напрежението, по този начин по-лесно ще контролирате страстите си. Според проучванията храните, богати на Омега-3 мазнини могат да понижат равнището на кортизола – хормона на напрежението. Така че наблягайте на артикули като ядки, спанак, броколи и риба. С тях ще съумеете да свалите напрежението по натурален път. И не забравяйте, наслаждавайте се на храната си! Нека тя ви носи наслаждение.

Намерете си занимание. Ако постоянно се отдавате на нещата, които обичате да вършиме, толкоз по-удовлетворени ще бъдете от себе си. А като сте по-спокойни и щастливи, няма да се навърляте над храната. /missbloom.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР