Често се случва да чуем за популярни професионалисти, които са

...
Често се случва да чуем за популярни професионалисти, които са
Коментари Харесай

От мениджър на $40 милиарда до фермер

Често се случва да чуем за известни експерти, които са решили да трансформират кариерата си. Не толкоз постоянно обаче се случва управител на активи на стойност 40 милиарда $ да реши да си купи плантация в провинцията на Англия.

Но тъкмо това направи Грейъм Бърч, като размени лидерската си позиция в капиталовия бегемот BlackRock в Лондон за живот като фермер. Доскоро той прекарваше дните си, вперил взор в данни за пазарите и анализирайки сателитни изображения на обработваема земя - в този момент продава мляко, овес, създадени във фермите му в югозападна Англия.

Скокът от управител на фонд (и то огромен) до фермер не е дребен, само че можем да проследим една нишка: любовта на Бърч към артикули и суровините. Докато бе в BlackRock, той оглавяваше екипа за вложения в естествени запаси.

Първата си плантация той купи с жена си Маргарет през 2007 година. " Започнах да развъртвам интерес към земедието, до момента в който бях в BlackRock. В следствие се трансформира в фикс идея ", споделя 57-годишният Бърч в изявление за MarketWatch.

Днес фермите му доставят мляко за голямата верига Marks & Spencer и овес за компании, чиито артикули постоянно се виждат по рафтовете.

Пътят към земеделието стартира от стартирането на аграрни фонд в BlackRock - ориентиран от дълготрайните демографски трендове за повишение на популацията, което би довело до увеличение на цените на храните, дружно с урбанизацията и повишаващият се стандарт на живот.

Никой от фамилията му не се е занимавал със земеделие. За да се оправи и с цел да изкарва положителни пари, той ползва актуалната просвета - да вземем за пример сателитни фотоси, с цел да реши къде да натори.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР