Често се оплакваме, че в големите градове става все по-пренаселено

...
Често се оплакваме, че в големите градове става все по-пренаселено
Коментари Харесай

Остров Мигинго - как 1000 души живеят на 2000 кв.м.

Често се оплакваме, че в огромните градове става все по-пренаселено и това става все по-осезаемо. Но тук сме си доста по-добре спрямо други като Китай и Япония, където част от популацията в мегаполисите живее в пространства, по-малки от една стая в нашите жилища.
 Калимнос - гръцкият остров разгласен за най-евтината ваканционна дестинация в Европа
Гръцкият остров разгласен за най-евтината ваканционна дестинация в Европа

Ето по какъв начин наподобява топ 10

Е, има и едно място на света, което се счита за най-гъсто обитаемото. И в случай че попаднем там, нищо чудно да развием и клаустрофобия. Остров Мигинго се намира в езерото Виктория и дълги години е обект на териториални разногласия сред Кения и Уганда, макар че е с повърхност едвам 2000 кв.м. На нея живеят близо 1000 души, което го прави в действителност претъпкан. А през 2009 са били едвам 130.

Малкото парче земя във водата е от значително значение за Кения, тъй като точно жителите му са главен снабдител на риба за страната. Островът е труднодостъпен, а достъпът до него не е свободен.

За да не стане притегателна точка за туристи и любопитни погледи, локални изискват такса от 250 $, с цел да дадат позволение на някои клиент. Наскоро един от тях стана и Джоуи Хатаб от Дубай, който снима ексцентричното премеждие, написа Daily Mail.

Това, което му прави първо усещане, е, че хората на Мигинго обичат да се забавляват. Те имат едно магазинче, в което се продава и алкохол, и от него звучи мощна музика. Обичат и да готвят дружно на тесните улички, което ги кара да се усещат като едно огромно семейство. Е, най-често ядат едно и също - пържена риба и картофи. Мъжете се къпят от едната страна на пристанището, а дамите - от другата.
 Как трима мъже бяха избавени от уединен остров
Как трима мъже бяха избавени от уединен остров

След като изписали " помощ " на брега с палмови листа

Няма спор, доста са си близки. Буквално. И демонстрират по какъв начин хората могат да живеят в мир и разбирателствво, даже когато нямат доста - или пък тъкмо поради това.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР