Често се казва, че сутрешната закуска е най-важното ядене през

...
Често се казва, че сутрешната закуска е най-важното ядене през
Коментари Харесай

Изследване: Пропускането на закуската понижава резултатите в училище

Често се споделя, че утринната закуска е най-важното ястие денем. Ново проучване обаче разкрива смисъла й, когато става дума да се вземат изпити, оповестява в. " Мирър ".

Учени от университета в Лийдс откриха връзка сред изяждането на закуската и достиженията на възпитаници през последните две години от гимназиалното им образование. Било открито, че учениците, които рядко изяждали закуската си, напускали учебно заведение съвсем две години по-рано от консумиралите всекидневно закуската си.

" Изследването ни навежда на мисълта, че гимназистите са в непривилегировано състояние, в случай че пропущат закуската си, тъй като мозъците им не са заредени с гориво за началото на образователните занятия денем - съобщи ръководителката на екипа Кейти Адолфъс. - По-рано констатирахме, че изяждането на закуската има позитивен резултат върху когнитивните качества на децата. Новото проучване демонстрира, че неприятното хранене е обвързвано с ниски резултати в учебно заведение. "

Изследването обхванало 294 гимназисти. Получените данни за питателните им привички били съпоставени с резултатите им през последните две години от образованието им. Оказало се, че 29 % от участниците рядко или в никакъв случай не изяждали закуската си, до момента в който ходели на учебно заведение, 18 % от време на време я изяждали, а 53 % постоянно закусвали. Изяждалите рядко закуската си напуснали приблизително с съвсем две години по-рано учебно заведение спрямо постоянно закусвалите.

Макар повода за връзката да е неразбираема, учените се надяват, че резултатите от проучването им ще хвърлят светлина върху въздействието, което закуската може да има върху резултатите на изпити. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР