Често се чудите кои дестинации да посетите, нали? Някои кътчета

Често се чудите кои дестинации да посетите, нали? Някои кътчета ...

Кътчетата от света, които си заслужава да видите.

Често се чудите кои дестинации да посетите, нали? Някои кътчета са толкова красиви, че не е достатъчно да ги видите само на снимка или в някой филм.
Има местенца, които рядко са забелязвани от хората, а са толкова невероятни. През зимата, често си мислим, че не е време за пътувания и пътешествия, но ако сте от онези хора, които обичат топлото време и дългите, слънчеви дни, ето няколко места, които да посетите точно сега, когато у нас времето започва да се разваля.
1. Сием Реап, Камбоджа 

Камбоджа предлага на своите туристи уникални културни богатства, въпреки че не е от най-известните туристически центрове. Там можете да се насладите на храмовия комплекс Анкор, който е признат за едно от чудесата на света. Много е приятна и разходката край езерото Тонле Сап. Камбоджа има какво да предложи на своите посетители, цените са ниски, а на вас остава само да организирате пътуването до там. В моментът, в който стъпите в Камбоджа, ще бъдете изумени.
2. Роатан, островите Бай 

Това е едно райско кътче, което е неизвестно за туристите. Свежата природа и кристално чистата вода, примесени с усамотението, което цари там са прекрасния избор за почивка. Едно тихо и диво местенце, на което можете да си отпочинете и да се откъснете от забързания начин на живот. Плажните ивици със ситен бял пясък и красивите палми по него ще ви пренесат в една истинска, тропическа приказка. Ако искате просто да отпочинете, излежавайки се, то определено това е вашето място. Ако пък искате приключение в търсене на непознатото, също няма да сбъркате.
3. Маракеш, Мароко 

Природните богатства на това местенце, разнообразното културно наследство и специфичната екзотика на Мароко привличат все повече туристи всяка година. Маракеш е наречен още „Розовият град“, където дори търговията е романтика. Уникалната архитетура ще ви пренесе в една приказка , а именно „1001 нощи“. Ако отидете там не пропускайте да се насладите на уникалния ментов чай със стръкчета свежа мента и много захар. Разходете се в пустинята е се насладете на една ориенталска атмосфера, която ще ви накара да се влюбите.
4. Куско, Перу 

Това е едно мистично място, което би харесало на всеки. Куско е място на контраст между местните стилове и съвременните тенденции. Често се случва туристи да забелязват случайно красотата на този град и без да са го планирали остават по няколко дни заради пленяващата погледа обстановка. Първото нещо, което не остава незабелязано са стените на инките. Това са огромни гранитни блокове, които са останали непокътнати и до днес.

Източник: actualno.com