Често приемаме, че за да изгорим повече калории, трябва да

...
Често приемаме, че за да изгорим повече калории, трябва да
Коментари Харесай

Искате бърз метаболизъм? Правете тези 5 неща всеки ден

Често одобряваме, че с цел да изгорим повече калории, би трябвало да следваме избран режим на хранене, като да вземем за пример да ядем единствено плодове и зеленчуци или да минем единствено на сокове.

Експертите обаче са безапелационни, че има естествени подобрители на метаболизма, които могат да ускорят обмяната. Вече знаем, че ускорителите на метаболизма могат да дойдат под формата на храни и питиета като авокадо, зеле и зелен чай матча.

Но по-важното е да се опитаме да си изградим привички, които да станат част от всекидневието ни.

Метаболизмът е характерен за всеки един човек. Според изследванията той се дефинира от това по кое време сте родени. Това обаче не значи, че не може да измененията метода, по който той работи и следните пет неща вършат тъкмо това:

 Искате бърз метаболизъм? Правете тези 5 неща всеки ден

Закусвайте
Всички знаем остарялата мърдост, че закуската е най-важното ястие на деня. Но истината е, че метаболизмът ще се забави, в случай че не се доставя задоволително храна на тялото, с цел да работи непрестанно, тъй че е значимо да се храним през целия ден.

“Закуската кара тялото да гори сила и да продължава да гори сила ”, споделя доктор Марк Хайман, експерт по интегративна и функционална медицина. Проведено проучване пък демонстрира, че 78% от участниците са изгубили тегло (и го поддържат с лекост след това), като са почнали да закусват.

Включете Омега-3 мастни киселини
За бърз метаболизъм е значимо в менюто ни да участват Омега-3 мастни киселини, които се съдържат в риби като сьомга и риба звук. Те реагират с хормона лептин, който въздейства на метаболитните процеси в тялото и форсират работата на храносмилателната система. В реалност, приема на избрани вода риба може да усили броя изгорени калории с към 400 дневно.

Не забравяйте пробиотиците
Вероятно в последно време непрестанно чувате, че би трябвало да приемате пробиотици и в случай че към момента не сте почнали – време е. Те са извънредно значими за вярната функционалност на храносмилателната ни система а от там и за добър метаболизъм. “Пробиотиците и пребиотиците способстват за постоянното изхождане и естествената работа на червата ”, споделя доктор Джо Ан Хътнер.

 Искате бърз метаболизъм? Правете тези 5 неща всеки ден


Чрез повдигането на тежести се усилва мускулната маса на тялото. За да ви убедим да включите гиричките в тренировката ви, ще ви кажем по какъв начин ще ви подейства за по-дълъг интервал от време. Ако едно 30-годишно момиче прави силови тренировки по 30 минути, два пъти седмично, в продължение на четири месеца, то ще усили общата си метаболитна скорост с 100 калории дневно.

Така ще стартира да отслабвате без да трансформира метода си на хранене, а и ще гори калории, даже в дните, в които не тренира.


Недостатъчното количество сън може да повлияе на целия ви организъм, в това число и на метаболизма ви.

“Направете го приоритет и започнете да спите по седем до девет часа всяка нощ, с цел да държите равнищата на хормоните под надзор, в това число и на кортизола, който кара тялото да съхранява повече мазнини ”, споделя доктор Джош Екс. Когато не ви доближава сън, равнищата на кортизол се покачват, а това води до повишаване на тежестта и до инсулинова устойчивост.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР