Често пъти, инстинктивно, наличието на килограми в повече ни кара

...
Често пъти, инстинктивно, наличието на килограми в повече ни кара
Коментари Харесай

Как да се обличате в светли цветове, ако имате малко килограми в повече?

Често пъти, инстинктивно, съществуването на килограми допълнително ни кара да посегнем към тъмните облекла в дрешника. Привеждаме плещи, слагаме дълга туника, покриваща ханша, и се надяваме никой да не забележи нашите извивки. За страдание, сходен жанр единствено подчертава върху минусите, а не ги прикрива. И по този начин сме принудени още веднъж да се “крием” под облеклата в тъмни цветове. Не ви ли се е желало да избегнете този циничен кръг?
Ето по какъв начин можете да извършите това със следните фешън трикове: Прочетете още
Инвестирайте в по-качествени облекла

Всяко тяло има своите специфики. Ако вие се притеснявате от килограмите допълнително, не забравяйте, че има и дами с противоположния “проблем”, които също срещат компликации в намирането на точната дреха. Тук на помощ идва качествената направа. Потърсете марка, която предлага облекла за дами с извивки. Размерът, кройката и материята на облеклата от сходни марки няма да ви карат да се усещат неловко, носейки ги, защото те ще са съобразени с вашето тяло.

Излезте “на светло”

Най-смелото нещо, което можете да извършите е да излезете от удобната си зона. Можете да извършите това, като опитате да носите друг жанр дънки или аксесоари. Може би светлите облекла са табу за вас? Тогава започнете с нещо “по-леко” - комбинирайте тъмни дънки със светла блуза или пък просто носете цветни аксесоари. Друг вид е да “приглушите” светлите тонове с тъмни такива – да вземем за пример – блуза в оранжево, комбинирана с мрачно сако.

Комбинирайте ярък топ и неутрални цветове

Ако фигурата ви е вид “пясъчен часовник”, комбинирайте блуза в ярък (защо не неонов тон) с панталон или пола в неутралната гама – бяло, черно или нюд. По този метод ще омекотите долната част а тялото, като ще насочите погледа нагоре. Може да комбинирате с типичен аксесоари.

Носете дълги панталони

Макар и да звучи необичайно, избирайки панталон или дънки, ние сме сложени пред голям избор от кройки. Забравете за дънките “slim fit” - те са прекомерно тесни – най-много към глезена – това единствено ще подчертава на размера на бедрата и краката ви като цяло. Вместо това, изберете панталон (или дънки), които са по-широки в долната си част, като задачата е те да покриват обувките. По този метод оптически се удължава силуета. Цветът на обувките би трябвало да е съгласуван с тона на панталона, с цел да не се “отрязва” силуета.

Подчертайте талията

За да придадете форма на извивките си, носете облекла, които акцентират талията – да вземем за пример – сако, тренч, блуза, или връхна дреха с набор към междинната част на тялото. Така ще балансирате силуета, и ще наблегнете женствеността си. Ако не притежавате такива облекла, можете просто да добавите подобаващ колан – той може да се трансформира в същински “game changer”.

Балансирайте силуета

Женствените облекла, които акцентират формите са постоянно на мода. Но от голямо значение е вярното съчетание. Ако за тоалета си сте избрала секси, прилепнала пола вид “молив”, комбинирайте я с по-широк топ. Логично – в случай че носите прилепнала блуза, балансирайте силуета с по-широка пола.

Нека облеклото ви бъде семпло

Не прекалявайте с акцентите и непотребните орнаменти по облеклата – кормила, набори, ресни – те единствено ще прибавят непотребен размер в облеклото ви. Не прекалявайте и с принтовете – от време на време класическите линии по дължината на фигурата са задоволителни.

Избирайте точния размер облекла

Да прикривате тежестта си с необятни облекла не е вярната тактика. Напротив – те ще покрият извивките ви и ще прибавят непотребен размер. Винаги избирайте облекла, които са вашият размер – без да се притеснявате какъв е той. По този метод ще наблегнете хубостта и женствеността на тялото си.

Черпете ентусиазъм от известните

Когато приказваме за жанр, постоянно забравяме, че има много известни дами, чиито форми са надалеч от манекенските – Ким Кардашиян, Бионсе, Кейт Ъптън, Салма Хайек. Почерпете ентусиазъм от тях и бъдете смели – животът е прекомерно къс, с цел да се обличате скучно, написа az-jenata.bg.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР