Често обаче собствениците на домашни питомци доплащат и от джоба

...
Често обаче собствениците на домашни питомци доплащат и от джоба
Коментари Харесай

Американците са дали 1 млрд за застраховки на своите домашни любимци през 2018 г

Често обаче притежателите на домашни питомци доплащат и от джоба си за скъпи операции

Американците харчат от ден на ден пари за своите домашни любимци, в това число и за медицински застраховки. Индустрията на артикули и услуги за пернати, космати и люспести и всевъзможни други домашни животни в Съединени американски щати нараства от $17 милиарда към средата на 1990 година до $72 милиарда към 2018 година. Само за предходната година $1 милиарда от тази сума съставлява делът на застраховането на животни.
В света на връзките човек-животно в Америка такива артикули и услуги, като погребения, кремации, фешън дрешки, скъпи играчки, " умни " нашийници, безвредни автомобилни столчета или платформи, бягащи пътечки, замразена храна, регулярни подстрижки и други към този момент са норма. Някои работодатели покриват цената на застраховката за животни на своите чиновници. Други пък нямат нищо общо чиновниците да вървят на работа със своите питомци.

Американските притежатели на медицински застраховки за животни заплащат ежемесечно приблизително $30. При по-сериозна здравна операция или намеса обаче застрахователят покрива част от разноските, а стопаните доплащат, като сумите доближават до няколко хиляди $ годишно. Във ветеринарната медицина се употребяват интензивно магнитно-резонансна томография, химиотерапия при рак, иглотерапия, акватерапии, интервенции по премахване на катаракта. Кастриране пък се прави и на такива домашни любимци като канарчета, да вземем за пример.

Що се отнася до Европа, по данни на застрахователната компания Liberty Seguros, която се занимава със обезпечаване на домашни любимци, жителите на Испания застраховат своите кучета и котки, които в страната са надлежно към 6,5 млн. и 4 млн., като покритите опасности са изгубване, набези на други животни, причиняване щета на трети лица, както и болести.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР