Често ни се иска да променим по някаква причина работното

...
Често ни се иска да променим по някаква причина работното
Коментари Харесай

7 грешки, които правим при смяна на работата

Често ни се желае да променим по някаква причина работното си място. Ако обаче сте избрали този не толкоз елементарен път, това не значи, че постоянно би трябвало да го извървите до дъно.

Важно е да се разбере, че да си промениш работата в никакъв случай не е късно. Но е добре да не вършиме грешките, които ще ви посочим по-долу.

 Снимка 320029
Източник:

1. Вземате безогледно и преждевременно решение

Преди да измененията работата си, би трябвало да извършите задълбочена и задълбочена оценка за какво желаете да напуснете настоящето си работно място.

Трябва да отделите доста време, с цел да разберете тъкмо това, от което не сте удовлетворени, преди да желаете да потеглите в друга посока.

Опитайте се да си отговорите почтено на въпроса: за какво сте недоволни. Може би не ви харесва шефа, а не сферата на активност.

Много хора минават през стадий на злост към работата си, само че е значимо освен да си изяснят за какво е по този начин, само че и да разберете дали може да измененията нещо в настоящата си работа, тъй че да стане удовлетворяваща за вас.

 Снимка 320309
Източник:

2. Избирате нова работа единствено поради заплатата

Несъмнено, когато сменяте работните си места, би трябвало да мислите стратегически и да вземете под внимание, наред с другите неща, и финансовия съставен елемент.

Решението обаче не би трябвало да се основава единствено на финансови фактори.

Ако изберете високо платена работа, която не дава отговор на вашите ползи, полезности и качества, тогава е малко евентуално да сте щастливи.

Може би изначало ще ви хареса, само че бързо ще се уморите и още веднъж ще се почувствате разочаровани и недоволни.

В същото време не би трябвало напълно да пренебрегвате въпроса за заплатата, така това е значим фактор в житейски и професионален проект.

3. Не проучите и анализирате пазара на труда

Ако желаете да измененията сферата на активността си, е значимо е да разберете ясно какво се случва на пазара на труда в региона, която сте избрали.

Отговаряте ли вие на условията на работодателите все още, имате ли задоволително умения и подготовка с цел да бъдете на равнище в сферата към която сте се насочили.

В противоположен случай може да бъдете доста разочаровани от решението си и да не съумеете да получите реализация и задоволство от работата си.

4. Да напуснеш старта работа без съответен проект за нова

Както демонстрират изследванията, доста по-лесно е да си намерите нова работа, когато към момента работите в остарялата си организация или дружество.

Факт е, че " дупката " в професионалната ви автобиографията ще накарат работодателя да се замисли дали изобщо да ви предложения на изявление.

Следователно във ваш интерес е да си стоите на остарялото работно място, до момента в който действително не си намерите нова.

 Снимка 217627
Източник:

5. Пренебрегвате бизнес контактите си

Експертите считат, че е належащо непрестанно да обновявате и поддържате своите бизнеси професионални контакти.

Дори в случай че непрекъснато споделяте с хора, работещи в избрана сфера, не можете изцяло да знаете какво ви чака в тази област, в случай че решите да се насочите към нея при промяна работата.

Затова е прекомерно допустимо да ви бъдат от помощ диалози ли бизнес срещи с хора от сферата, от която се интересувате.

Експертите също по този начин поучават да се запознаете с хора, които работят в компанията, където желаете да работите.

6. Въпросът с образованието

В взаимозависимост от това къде решите да измененията региона си на активност, може да се нуждаете от в допълнение образование.

В някои сфери тези условия са много строги, само че има и такива действия, където твърди правила в това отношение няма.

Много хора считат, че е невероятно да се промени сферата на активност без в допълнение обучение, само че това не постоянно е по този начин.

Има възможност да отделите пари и време за образование, от което може би нямате потребност.

 Снимка 254146
Източник:

7. Не променяте CV-то си при промяна на работата

Дори в случай че желаете да измененията работното си място в някаква близка до вашата активност сфера, е належащо да измененията и актуализирате вашата автобиография. И то по този начин, тя по-добре ще дава отговор на условията, които има новият ви шеф.

Необходимо е да измененията CV-то си по метод, даващ опция работодателят да оцени вашите качества, умения и заслуги на предходното място на работа. Както да наблегнете уменията и преимуществата, които имате, с цел да заемате мечтаната от вас позиция в новата сфера на активност.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР