Често най-голямата ни пречка по пътя към перфектната фигура се

...
Често най-голямата ни пречка по пътя към перфектната фигура се
Коментари Харесай

Как да се справим с мазнините в коремната област

Често най-голямата ни спънка по пътя към съвършената фигура се оказва коремът. Мазнините в тази област са в действителност упорити и е доста по-лесно да се примирим с тях, в сравнение с да ги отстраняваме.

Но и тази задача не наподобява толкоз комплицирана, в случай че знаем по какъв начин тъкмо да я осъществим. Ето няколко метода за битка с висцералните мазнини, които освен не наподобяват по никакъв начин добре, само че и са причина за редица болести.

Фибри

Те наложително би трябвало да участват в менюто ни. Важно е обаче да бъдат разтворими фибри, тъй като всмукват вода и образуват гелообразна текстура, която забавя придвижването на храната в храносмилателната система.

С техния банкет се усещаме по-сити, даже да ядем по-малко. Намаляват броя на всмуканите от тялото калории и оказват помощ в битката с коремните мазнини. Разтворими фибри се съдържат в лененото семе, брюкселското зеле, авокадото, къпините и бобовите растения.
 Снимка 471893

Алкохол

Консумацията на корав алкохол е един от сигурните способи да се сдобием с мазнини в региона на талията, с които няма да можем да се разделим, до момента в който не се откажем от него.

Протеин

Той е от значително значение за нашето тегло. Високият му банкет усилва отделянето на хормона на ситостта, който понижава апетита. Също по този начин, метаболизмът се усъвършенства, а мускулната маса се резервира, даже да смъкваме килограми.

Според разнообразни проучвания, хората, които употребяват повече протеин, имат по-малко коремни мазнини от тези, при които той е едва застъпен в диетата им. Протеинът се съдържа в месото, рибата, яйцата, бобовите култури и суроватъчния белтък.
 Снимка 479598

Стрес

Той е директно обвързван освен със здравословното ни положение, само че и с количеството мазнини в региона на корема. Това се дължи на хормона кортизол. Ако живеем под непрекъснат стрес, сме доста по-склонни да ги трупаме, а шансът да се отървем от тях е доста по-малък, до момента в който не променим метода си на живот.

Сладко

Вероятно ни е пределно ясно, че в случай че желаеме да сме слаби и стройни, не трябва да прекаляваме с потреблението на захар. Важно е въпреки всичко уточнението, че мазнини се натрупат освен от рафинирана захар и е добре да внимаваме и с меда да вземем за пример.

Въглехидрати

Редуцирането им ще ни помогне да се оправим с по този начин неприятните мазнини в долната част на корема. Важното е да консумираме под 50 грама въглехидрати дневно, което може да стане и като просто включим в менюто си пълнозърнести храни, а не тези от бяло брашно, предава Healthline.
 Снимка 480413

Мазни риби

Според учени, те би трябвало да участват в менюто ни най-малко един път седмично. Причината е, че омега-3 мастните киселини, които се съдържат в тях, се борят сполучливо точно с висцералните мазнини.

Кардио

Този вид извършения са от значително значение за реализиране на заветната цел. Важното е освен какъв брой постоянно и дълго ги вършим, само че и каква е тяхната активност. Най-добър резултат дават в композиция със силови тренировки.

Сън

Той е значим за редица аспекти от нашето здраве, в това число и за тежестта ни. Хората, които не спят задоволително, са по-склонни да дебелеят и да натрупат мазнини, изключително в региона на корема. Затова би трябвало да спим най-малко седем часа на нощ, само че и сънят ни да бъде бездънен и първокласен.
 Снимка 289793

Ябълков оцет

Той има редица изгоди за здравето, а с редица проучвания върху животни е потвърдено, че оказва помощ за изгарянето на мазнините в долната част на корема. По една супена лъжица дневно ни е задоволителна.
 Мозъкът, диетите и по какъв начин хранителният режим въздейства на действието му
Какво се случва в мозъка ни, когато сме на диета

И за какво мечтаният резултат не се реализира за малко време

Пробиотици

Те освен усъвършенстват чревната флора и имунната система, само че и вземат участие в регулирането на тежестта, включително и в загубата на мазнини. Затова е значимо да ги одобряваме или посредством храната, или като добавка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР